trebao je biti lagan posao

Mario Mandžukić plaća danak Sarrijevog ignoriranja; nije u formi, trener ga vadi iako njegova momčad gubi

04.02.2020 u 06:39

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, Mario Mandžukić, propustio je prvi dio sezone dok je još bio igrač Juventusa, a samo zato jer 'nije sjeo' treneru Mauriziju Sarriju

Dugo smo negodovali zbog Sarrijevog ignoriranja Marija Mandžukića. OK, možemo shvatiti da su talijanskom stručnjaku draži i Higuain i(li) Dybala, no Mandžukić je svojim trudom i angažmanom pridobio srca Juventusovih navijača. I sasvim sigurno stekao neke kredite kod čelnika Juventusa, zbog čega smo se nadali i da će Sarri barem malo popustiti te dati priliku Mandžukiću da se iskaže na terenu.

No, bila su to naša uzaludna nadanja jer Mandžukić je ostao zacementiran van sastava i jedino normalno što je mogao napraviti bilo je 'dići sidro' i otići u sredinu u kojoj će barem zaraditi. Nije prihvatio ponudu iz Kine, ali je iz Katara i od kraja prosinca, Mandžukić je stanovnik Dohe te igrač Al Duhaila.

I ne samo da je igrač, već je prva zvijezda lidera katarske lige, koji je u subotu igrao derbi kola, pa možda čak i prvenstva, protiv drugoplasiranog Al Rayyana.

Derbi je završio pobjedom domaćina 1:0, ali ono što nas najviše čudi jest što je trener gostiju u 69. minuti, to jest samo četiri minute nakon što su domaćini zabili za vodstvo, izvadio bivšeg hrvatskog reprezentativca, koji je zabijao i u dresu Bayerna, Atletica i Juventusa.

Naravno, ne znamo je li u pitanju slabija sprema Marija Mandžukića, ili pokušaj gostujućeg trenera da novim napadačem šokira domaćine, ali možemo konstatirati kako bivšem hrvatskom reprezentativcu baš i ne ide kako smo se svi nadali.

Naime, Mandžukić je zabio već u svojem drugom nastupu, u pobjedi 2:0 kup dvoboja protiv Al Sailiye, no tada je sa zabijanjem golova stao. Iako smo sigurni da je u klub stigao s reputacijom ubojitog strijelca.

A kako je Mandžukić reagirao kada ga je trener izvadio u 69. minuti, pogledajte OVDJE.