sad je crveni vitez

Mario Mandžukić na prvom treningu dobio neočekivani dar, a onda s ponosom istaknuo: Cijeli sam život bio ratnik...

02.01.2020 u 20:28

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Mario Mandžukić (33) održao je prvu konferenciju za medije u svom novom klubu katarskom Al-Duhailu. Osvrnuo se Mandžo na budućnost u novoj momčadi, ali se dotakao i situacije u Juventusu te progovorio o svom odnosu s Cristianom Ronaldom

'Neigranje je za mene bilo nešto novo, ali cijeli život sam bio ratnik, pa sam se borio da ostanem u formi. Ne volim razgovarati o prošlosti, pogledajmo u budućnost. Rekao sam sve što želim na društvenim mrežama i ne želim se ponavljati', poručio je Mario Mandžukić (33) i napomenuo:

'Pripremam se za novo poglavlje u svojoj nogometnoj karijeri. Ovo je jedan od najvećih klubova Azije. Jedva čekam sa suigračima krenuti po ostvarivanje klupskih ciljeva.'

Posljednjih se mjeseci nagađalo kako bi Mandžukić mogao nastaviti karijeru u Engleskoj ili u Njemačkoj, no završio je u zemlji koja će 2022. godine biti domaćinom Svjetskog nogometnog prvenstva.

'Imao sam dovoljno vremena za razmišljanje o svim ponudama koje sam dobio i dugogodišnja profesionalna karijera u Europi natjerala me da ozbiljno razmislim o traženju drugog okruženja za nastavak rada', poručio je hrvatski napadač i nastavio:

'Želim se zahvaliti sportskom klubu Al-Duhail, jer sam do sada proveo nekoliko predivnih dana i odmah sam se osjećao kao kod kuće i to je za mene vrlo dobar znak.'

Drugi najbolji strijelac u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije je za Al-Duhail potpisao do ljeta 2021. godine, a nagađa se kako će zarađivati osam milijuna eura po sezoni, ukupno 12 milijuna eura.

Mandžukić je odbio nagađanja talijanskih novinara kako se sukobio s Cristianom Ronaldom na treningu Juventusa.

'Svi znaju da je Cristiano nevjerojatan igrač i toliko naporno radi na poboljšanju sebe. Zaista sam uživao igrati s njim jer smo se savršeno razumjeli', naglasio je Mandžukić.

Al Duhail je osnovan 2009. godine. Klubu je nadimak 'Crveni vitezovi', a igra na stadionu Abdulah bin Khalifa s 9.000 sjedećih mjesta.

Trener im je Portugalac Rui Faria koji je prije Al Duhaila bio pomoćnik Josea Mourinha u Manchester Unitedu.

Prvaci katarske lige bili su čak šest puta, imaju tri osvojena kupa u riznici, a najdalje su u azijskoj Ligi prvaka dogurali do četvrtfinala.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Franka Batelić, Dani Olmo, Zlatko Hasanbegović, Ivan Mrvoš…