nba liga

Mario Hezonja ima novi klub; pristao je igrati za minimalac, a iznenadit ćete se kad čujete koliko on iznosi

01.07.2019 u 10:17

Bionic
Reading

Nakon što je igrao za Orlando Magic i New York Knickse, Mario Hezonja (24) je i treći put u svojoj kratkoj NBA karijeri promijenio klub. Od sljedeće sezone nosit će dres Portland Trail Blazersa...

Iz Barcelone je 2015. godine Mario Hezonja stigao u NBA ligu. Prve je tri sezone odradio na Floridi, u Orlando Magicu, a potom je prošlog ljeta prihvatio ponudu da posljednju godinu ugovora odradio u dresu New York Knicksa. No, Hezonja se u NY se nije odlučio ostati.

Odlučio je košarkašku sreću potražiti na drugom kraju SAD-a, s Istoka odlazi na Zapad nakon što su ga angažirali Portland Trail Blazersi. Momčad za koju je svoje prve NBA utakmice odigrao i legendarni Dražen Petrović ponudila je Hezonji ugovor 1+1 godinu, ali...

U Blazersima će Mario Hezonja igrati za minimalac, no iznenadit ćete se kad čujete koliko iznosi taj isti minimalac. Da ne bi bilo zabune, Hezonja će na godinu zarađivati 5.6 milijuna dolara! Da, to je minimalac! Pa tko ne bi pristao na takvu 'plaćicu'?

  • +20
Mario Hezonja - hrvatski košarkaški reprezentativac i igrač NBA momčadi New York Knicks Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Čak i kad mu se odbiju svi porezi ostat će mu više od 2.5 milijuna dolara 'čiste love', nije ni to za baciti.

Hezonji će ovo biti peta sezona u NBA ligi, tri je odradio u Orlandu i jednu u New Yorku. Za Knickse je u prošloj sezoni odigrao 58 utakmica, a u prosjeku je po utakmici zabijao 8.8 koševa uz 4.1 skok i 1.5 asistencija.