veliko priznanje

Mario Gavranović nakon dugo vremena pozvan u reprezentaciju!

03.10.2017 u 10:38

Bionic
Reading

Odlični riječki napadač Mario Gavranović nakon tri godine ponovo je pozvan u švicarsku reprezentaciju, uoči ključne utakmice protiv Portugala koja će odlučiti putnika na Svjetsko prvenstvo...

Podsjetimo, 27-godišnji Švicarac hrvatskog podrijetla prvi je put upao u oči našoj javnosti kada je zabio dva pogotka na Poljudu u kolovozu 2012. godine Štimčevoj izabranoj vrsti, a Hrvatska je u tom susretu poražena rezultatom 2:4.

  • +3
HT Prva liga, 11. kolo: Rudeš - Rijeka Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Zabio je kasnije još dva gola za švicarsku nogometnu reprezentaciju u kvalifikacijama za SP u Brazilu 2014. godine, a nakon tog natjecanja više nije pozivan sve do ovog tjedna.

Ipak, dobre igre u dresu Rijeke nisu ostavile ravnodušnim izbornika Vladimira Petkovića koji je odlučio Gavranovića priključiti momčadi uoči ključnih dvoboja kvalifikacija skupine B.

Švicarska prvo dočekuje Mađarsku, a onda gostuje u Portugalu, u utakmici koja će vjerojatno biti odlučujuća za plasman na Svjetsko prvenstvo. Petkovićeva družina koja ima čistih osam pobjeda dosad morat će pokušati izbjeći poraz protiv aktualnih europskih prvaka, a poziv Gavranoviću u tako uspješnu generaciju veliko je priznanje i za Rijeku za koju je zabio 33 gola u tri sezone...