TEŠKA ODLUKA

Marin Čilić povukao drastičan potez kako bi pokrenuo karijeru te je raskinuo suradnju s velikim prijateljem i izbornikom reprezentacije

30.09.2021 u 11:27

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić, 40. na ATP-ovoj ljestvici, raskinuo je suradnju s trenerom Vedranom Martićem koja je trajala od ožujka prošle godine

Za vrijeme njihove suradnje Čilić je osvojio turnir u Stuttgartu, ali rezultati na ostalim turnirima nisu bili u skladu s očekivanjima. Čilić je u srijedu proslavio 33. rođendan, a sljedeći turnir mu je onaj u Indian Wellsu koji počinje sljedećeg tjedna.

'Vedran Martić i ja odlučili smo završiti našu suradnju i želio bih mu se zahvaliti na predanosti, poslu i svemu što je napravio za mene kao trener. Naravno, ostaje moj veliki prijatelj i izbornik u Davis Cupu. Veselim se što ćemo opet svi biti zajedno u Torinu na završnici', objavio je Čilić na društvenim mrežama.

Čilić je u karijeri osvojio 19 turnira, najveći uspjeh mu je što je otišao do kraja na US Openu 2014., a igrao je i u finalima Wimbledoina (2017.) i Australian opena (2018.). U karijeri je od turnirskih nagrada zaradio 29 milijuna dolara.