ŠTO SE DOGAĐA?

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković razočarao brojne teniske fanove; njegova poruka slaba im je utjeha: Žao mi je...

30.09.2021 u 09:31

Bionic
Reading

Novak Đoković potvrdio je da sljedeći tjedan neće igrati BNP Paribas Open u Indian Wellsu, turniru iz serije Masters 1000

Prvi tenisač svijeta nije se natjecao otkad ga je Daniil Medvedev ranije ovog mjeseca svladao u finalu US Opena. Nakon otkaza Indina Wellsu Đokoviću su od velikih turnira ostali Masters u Parizu i ATP finals osam najboljih tenisača svijeta, ali nastup prvog igrača svijeta i na njima je upitan.

'Žao mi je što ove godine neću vidjeti svoje navijače u Indian Wellsu i što neću igrati u pustinji, svom omiljenom mjestu. Nadam se da se vidimo sljedeće godine', napisao je na Twitteru.

Đoković je peterostruki osvajač Indian Wellsa, koji počinje 4. listopada, a njegovo odsustvo znači da će Medvedev biti prvi nositelj.

'Razočarani smo što nam Novak neće biti u mogućnosti pridružiti se na BNP Paribas Open ove jeseni. Nadamo se da ćemo ga sljedećeg ožujka vidjeti u Tennis Paradiseu kako bi se borio za rekordnu šestu titulu u pustinji', izjavio je direktor turnira u Indian Wells -u Tommy Haas.

Podsjećamo, emotivni Đoković rekao je nakon US Opena da ne zna hoće li igrati još ove sezone.

'Moram biti iskren, nemam nikakav plan. Apsolutno ništa. Ne znam hoću li igdje išta sigrati. Trenutno sam ovdje u New Yorku sa svojim mislima. Naravno, moj život je sada potpuno drugačiji ... volio bih provoditi više vremena sa svojom djecom.'

  • +24
Novak Đoković vs. Daniil Medvedev (Finale US Opena) Izvor: EPA / Autor: JOHN G. MABANGLO