DOMINIRAO PROTIV ISLANDA

Marić nakon utakmice života o kritikama: Nadam se polufinalu, ali…

20.01.2016 u 11:23

Bionic
Reading

Nakon što je Hrvatska rukometna reprezentacija u velikom stilu nadigrala Island 37:28 jedan od najboljih naših igrača Marino Marić mirno je kazao kako ne treba 'ulaziti u euforiju'

Snažni Marino Marić, koji je Islanđanima zabio osam pogodaka iz devet udaraca na gol, odigrao je najbolju utakmicu na prvenstvu.

'Kad je loše ne treba biti pretužan, ali niti ulaziti u euforiju kad igramo ovako. Treba naći neku sredinu, držati konstantu i stabilnost, to je put do uspjeha. Pokazali smo što možemo, sada je cilj nastaviti tako i pokušati biti efikasni', kazao je nakon utakmice Marić za RTL televiziju kojem je posebno žao što na ovakav način nisu odigrali protiv Norveške.

'Razumijem čitavu javnost što se nakon Norveške skupila negativna energija, ali tek ovo danas smo bili mi. Igrali smo sjajnu obranu, pročitali smo ih, bili smo agresivni, što bi rekli tukli smo se. Mislim da je ovo put kojim bi trebali nastaviti dalje', kazao je Marić koji u tom trenutku nije mogao slutiti kako će domaćin Poljska sa 31:25 nadigrati Francusku što u prijevodu znači kako je put do polufinala još teži. U polufinalu ćemo gledati ili Hrvatsku ili Francusku, a samo nam tri pobjede u drugoj fazi garantiraju prolaz dalje (Makedonija, Francuska i Poljska).

'Slušali smo jednim uhom i utakmicu između Francuske i Poljske. No mi se moramo koncentrirati na sebe, idemo uživati u rukometu, pokazati što znamo, rezultat će doći, a s njime nadam se, i to polufinale', kazao je Marić.