LIGA PRVAKA

Maribor ostvario novo čudo, Chelsea lagano u Portugalu

30.09.2014 u 23:07

Bionic
Reading

Protiv višestruko jače i skuplje momčadi Schalke 04, nogometaši Maribori izborili su još jedan remi u Ligi prvaka, a na kraju je bilo 1:1. U Lisabonu je Chelsea pobijedio Sporting 1:0, a pobjeda je po broju prilika za pogodak mogla biti samo veća

Kada je Damjan Bohar, lijevo krilo Maribora, u 37 minuti doveo Slovence u vodstvo, na inače se glasnom stadionu u Gelsenkirchenu mogla gotovo ćuti i muha. Nitko nije očekivao takav otpora Maribora, a još manje njihovo vodstvo na kraju prvo poluvremena.

Do kraja utakmice Schalke je izjednačio preko Klaasa-Jana Huntelaara, ali do pobjede nisu mogli. Veliku većinu utakmice Maribor je potpuno parirao domaćinima, koji jesu imali blagu inicijativu, ali gotovo da se ne može reći da su bili bolja momčad na terenu. Zaslužen bod za naše sjeverne susjede…

Chelsea je došao do prilično uvjerljive pobjede protiv Sportinga, iako je krajnji rezultat bio tijesnih 1:0. Jedini je pogodak postigao Nemanja Matić u 34 minuti, na asistenciju Cesca Fabregasa.

Chelsea je tijekom svih 90 minuta bio bolja momčad na terenu, a domaći je vratar Rui Patricio u nekoliko navrata morao spašavati svoju momčad od još težeg poraza. No, i ovako mogu trener Mourinho i njegove trupe biti zadovoljni, nakon ostvarene i potpuno zaslužene pobjede.