Svjetski kup

Marco Odermatt pokorio konkurenciju u Wengenu: Konačno sam pobijedio kod kuće!

11.01.2024 u 14:54

Bionic
Reading

Marco Odermatt prekinuo je sušni period u spustovima Svjetskog kupa, a nakon osam drugih i tri treća mjesta, Švicarac je u četvrtak na domaćoj utrci u Wengenu osvojio svoju prvu pobjedu u spustu

U skraćenom spustu, koji je zamijenio jednu od otkazanih utrka u Beaver Creeku, slavio je aktualni svjetski prvak Odermatt ispred Francuza Cypriena Sarrazina (0.58) i Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea (+0.81). Odmah nakon svoje vožnje, Marco Odermatt je podijelio svoju radost s tisućama obožavatelja koji su počeli skandirati "Odi, Odi, a među prvima je čestitao 84-godišnja trenerska legenda Karl Frehsner.

“Nevjerojatno je da mi je konačno uspjelo pobijediti kod kuće, na domaćoj utrci, gdje sam stvarno, stvarno želio pobijediti,” rekao je Odermatt nakon svoje 30. pobjede u Svjetskom kupu.

U poretku spusta vodeći je Odermatt sa 276 bodova, drugi je Sarrazin sa 230, a treći Kilde sa 220 poena. Odermatt je vodeći i u ukupnom plasmanu Svjetskog kupa sa 836 bodova, drugi je Austrijanac Marko Schwarz sa 464, a treći Kilde sa 380.

Ovo je bila prva od četiri utrke u Wengenu. Super-G je na rasporedu u petak, a klasični spust Lauberhorn u subotu, dok će se slalom održati u nedjelju.