nešto se kuha

Marcelo Brozović uskoro napušta Inter; pokazuje li novi potez Antonija Contea da Hrvat odlazi iz kluba?

19.06.2020 u 06:52

Bionic
Reading

Antonio Conte je fokus igre prebacio s Marcela Brozovića na Christiana Eriksena i tako pobudio sumnje da hrvatski veznjak napušta klub

Inter ubrzano radi na novom ugovoru Marcelu Brozoviću. Uprava talijanskog diva predvođena izvršnim direktorom Beppom Marottom želi čim prije s hrvatskim veznjakom potpisati novi ugovor kako bi iz njega bila maknuta sadašnja otkupna klauzula prema kojoj 'Epic Brozzo' može otići iz kluba ako netko ponudi 60 milijuna eura.

Kako su brojni europski velikani, posebice oni engleski poput Manchester Uniteda, Liverpoola, Tottenhama i Arsenala, već u niskom startu i čekaju pravi trenutak za 'napad' na Brozovića, Inter se želi osigurati barem da na njemu zaradi više od spomenutog iznosa. Tuttosport piše da su zato spremni našem reprezentativcu ponuditi visoku plaću i to jako brzo.

Planiraju ga zadržati barem do lipnja 2023. godine, odnosno godinu dana dulje nego što mu vrijedi aktualni ugovor. Brozović je kod Antonija Contea postao jedan od najvažnijih igrača i Talijan bi ga rado zadržao, ali izgleda da je i sam svjestan da bi se mogao približiti rastanak i da će ovog ljeta vjerojatno ostati bez Hrvata, bez obzira na novi ugovor.

Conte se tako već polako počeo pripremati na život bez Brozovića. U pauzi uzrokovanoj koronavirusom je fokus prebacio s Marcela Brozovića na Christiana Eriksena koji je na zimu došao iz Tottenhama. Iako mu je do sada glavni igrač bio Brozović, Conte je počeo igru u sustavu 3-4-1-2 graditi oko Eriksena.

Danac sada igra na poziciji iza dvojice napadača i talijanski mediji su oduševljeni njegovim novim izdanjem. Pišu kako je napokon usklađen sa suigračima i kako će se uskoro savršeno uklopiti u Conteov stroj. Tako je fokus prebačen s Brozovića koji, ako ostane će uz Eriksena i dalje biti među najboljim igračima ekipe, a ako ode, neće ostaviti krater u momčadi.