INTER JE NEMOĆAN

Marcelo Brozović u ljeto postaje naš uvjerljivo najskuplji nogometaš u povijesti; dva velikana spremna se potući za Hrvata

13.02.2020 u 16:07

Bionic
Reading

Marcelo Brozović u ljeto bi lako mogao postati najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti. Za našeg reprezentativca spremna su se potući dva europska velikana

Hrvatski veznjak svojim trkačkim kapacitetima i svojom borbenošću oduševljava navijače Intera koji je u ovom trenutku na samom vrhu Serie A te bi nakon deset godina milanski klub napokon mogao osvojiti prvenstvo.

Upravo je Brozović jedna od najjačih karika trenera Antonija Contea, a njegove odlične izvedbe u dresu 'nerazzurra' privukle su brojne druge velikane od kojih su u prvi plan iskočili Real Madrid (tu ga vide kao zamjenu za Modrića koji bi mogao otići) i Liverpool.

Hrvatskom reprezentativcu ugovor istječe u lipnju 2022., ali po svemu sudeći napustit će Italiju ovog prijelaznog roka, jer su i Real i Liverpool spremni isplatiti odštetnu klauzulu od 60 milijuna eura, a koju mogu aktivirati klubovi koji nisu iz Italije.

  • +5
Serie A, Inter - Milan Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Brozović je ove sezone odigrao 28 utakmica, zabio tri gola i upisao pet asistencija. Propustio je samo tri susreta, dva zbog ozljede i jedan radi kartona.

Inače, 60 milijuna eura bio bi rekordan iznos isplaćen za nekog hrvatskog igrača, jer je dosad najveći transfer bio onaj Matea Kovačića kada je Chelsea platio Realu 45 milijuna eura.