zarade hrvata u serie a

Marcelo Brozović mogao bi po zaradi preskočiti i Marija Mandžukića, a na listi najplaćenijih je i 'gubitnik iz Rusije'

02.04.2020 u 11:06

Bionic
Reading

Iako se zbog pandemije koronavirusom u najvećem broju klubova režu primanja igračima, čini se da se ta vijest ne odnosi na našeg Marcela Brozovića. Naravno, nije on u ovoj priči nikakav 'negativac', već se navodno Inter sprema ponuditi hrvatskom veznjaku novi, još bogatiji ugovor

Već nekoliko dana po talijanskim medijima vrti se priča kako milanski Inter želi produžiti ugovor s Marcelom Brozovićem te kako se u kancelarijama 'crno-plavih' očekuju Brozovićevi zastupnici. Naravno, teško je očekivati završetak pregovora u sljedećim danima, jer znamo da svatko tko dođe u Italiju mora u dvotjednu izolaciju, pa će se cijela ova priča, ako je uopće točna, rasplesti u neka sigurnija i zdravija vremena.

No, prema tim istim izvorima, prvi čovjek milanskog kluba Massimo Moratti spreman je na produženje ugovora ali i osluškuje kako 'dišu' Brozović i njegovi zastupnici odnosno ima li zainteresiranih za hrvatskog veznjaka. A u to smo sigurni, jer Brozović je ove sezone na svojoj poziciji jedan od najkorisnijih igrača, ne samo u Serie A, već i cijeloj Europi.

Trenutno mu se plaća vrti oko 3,5 milijuna eura, s time da ima odštetnu klauzulu od 60 milijuna eura, i ako dođe ponuda u tom iznosu, milanskog se gazdu ne bi pitalo ništa. No, znamo i da je Brozoviću u Interu dobro, pa ako ga svrstaju u razred Lukakua i Eriksena, igrača s najvećom plaćom, vjerujemo da bi Brozović i nastavio suradnju.

Kako prenose Sportske novosti, talijanski dnevnik La Gazzetta dello Sport, od osmorice hrvatskih nogometaša koji igraju u Serie A Marcelo Brozović zarađuje najviše.

Iza Interovog veznjaka dvojica su napadača, odnosno Ante Rebić, koji je u AC Milan stigao na dvogodišnju posudbu iz njemačkog bundesligaša Eintrachta, a navodno ima plaću od tri milijuna eura.

Zanimljivo, za isti iznos u Romi igra i bivši reprezentativac, Nikola Kalinić, s time da je njegova minutaža, a samim time i doprinos 'vučici' puno manji nego Rebićev.

Još trojica hrvatskih igrača na Apeninima su imali godišnje ugovore vrijedne više od milijun eura. Veznjak Fiorentine Milan Badelj s milijun i pol eura, koliko ima i Marko Rog u Cagliariju, dok Mario Pašalić u Atalanti prihoduje 1,3 milijuna eura u 12 mjeseci.

Na tom popisu, nalaze se još dva hrvatska nogometaša, ali s primanjima manjim od milijun eura, a to su Marko Pajač (Genoa) sa 300.000 eura te Karlo Letica koji u SPAL-u zarađuje isto toliko.

I samo za podsjetnik, dosad je u Italiji od Hrvata najviše zarađivao Mario Mandžukić, čija je godišnja plaća iznosila šest milijuna eura. No, on je od kraja 2019. godine igrač katarskog Al-Duhaila.