NEUGODNO

Marca oplela po Kovačiću i Gvardiolu: Skupi su, a ničim ne pridonose igri Cityja

22.02.2024 u 12:43

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativci Joško Gvardiol i Mateo Kovačić našli su se na udaru poznatog španjolskog lista

Mateo Kovačić je u posljednjoj utakmici engleske Premier lige ušao u igru u 89. minuti, ne bi li Pep Guardiola ušparao malo vremena i protiv žilavog Brentforda upisao trobod koji ga je ostavio u mrtvoj utrci za naslov prvaka.

Joško Gvardiol se još nije oporavio od ozljede pa nije niti participirao u minimalnoj pobjedi Manchester Cityja 1:0.

No, generalno, nezamjenjivi dvojac u startnoj postavi nogometne velesile kakva je Hrvatska sve manje participira u rezultatima momčadi Pepa Guardiola. Posebnu pozornost ovoj činjenici posvetila je španjolska Marca koja je dobro oplela prema Dalićevim pulenima.

Činjenica je da je za njih klub s ukupno isplatio 120 milijuna eura, a da im se mali dio toGa vraća. Barem za sada.

'Iako ih je platio kao suho zlato, Pep Guardiola ih ni pola godine kasnije nije uspio uklopiti niti su mu se oni nametnuli. Trener ostaje vjeran svojoj pretorijanskoj gardi koja mu je prošle sezone donijela trostruku krunu. Guardiola ih je kupio i izbrisao. Gvardiol je , istina, zadnje tri utakmice bio ozlijeđen, dok je Kovačić netragom nestao', navodi se u tekstu.

'Činilo se kako se Kovačić daleko najbolje od svih prinova uspio prilagoditi zahtjevima Manchester Cityja, bio je starter na prve četiri prvenstvene utakmice, kao i u utakmicama engleskog i europskog Superkupa. Iako nije kalibar igrača kakve Guardiola želi, činilo se kako je uvjerio trenera da je taj. Međutim, nakon toga je potonuo. Trenutno je 12. igrač Cityja po minutaži. Na terenu je proveo 1615 minuta ili 45 posto vremena. To čak i ne pokazuje koliko je potonuo jer je nakon lakše ozljede mišića gotovo potpuno nestao. Sve to najbolje podatak da je veljača je pri kraju, a Kovačić je u njoj igrao samo minuta.'

A onda se na udaru Marce našao Joško Gvardiol:

'Njega je City učinio najskupljim braničem u povijesti. Od novih igrača on ima najvišu minutažu: 2144 minute ili 60 posto vremena na terenu. Igrao je 27 utakmica, od čega 23 kao starter. Nekad kao stoper, a nekada kao lažni lijevi bek, ovisno o tome igra li Pep s tri stopera ili s četvoricom u obrani. Iako je Gvardiol među 11 igrača koje je Guardiola najviše koristio, Hrvat se nije uspio nametnuti kao onaj koji doprinosi igri Cityja., niti u obrani, niti u iznošenju lopte ne vidi se da je bolji od Stonesa, Walkera, Akanjija, Akea ili Rubena Diasa. Štoviše, na boku pati protiv brzih krila. Podsjetimo se što je o njemu tamo napisao Goal nakon utakmice s Chelseajem koja je završila nevjerojatnim rezultatom 4:4): Uopće ne izgleda kao najskuplji branič svijeta.', završava Marca.

Standings provided by Sofascore