NEUNIŠTIVA VOLJA

Maratonska legenda u suzama otrčala zadnju utrku

27.04.2015 u 14:35

Bionic
Reading

Legendarna maratonka Paula Radcliffe posljednji je puta istrčala rutu po Londonu koju bi prošla i vezanih očiju, te se oprostila od profesionalnog bavljenja disciplinom koja izaziva golemi respekt

Paula ima 41 godinu, kćerkicu od osam i sina od pet godina... Ima najbrže istrčani ženski maraton u povijesti, svjetsko zlato, pet olimpijskih finala u tri različite discipline, medalje je osvajala punih 20 godina. Apsolutna je ikona britanskog sporta i svjetske atletike.

Trkačica koja je stilom uvijek ostavljala dojam kao da je na izmaku snaga u svojoj je posljednjoj utrci života zaista i bila na rubu.

'Kada smo prolazili Birdcage Walk mislila sam da više ne mogu, ali navijači su me proveli kroz tu krizu i nastavila sam. Nisam željela da ikada završi. U završnici me nije bilo briga za vrijeme, htjela sam se pozdraviti sa što više ljudi i posljednji put udahnuti tu podršku uz stazu. Jako će mi nedostajati ta podrška,' rekla je nakon završetka utrke legenda i otkrila zašto je trčala sa sunčanim naočalama.

'Morala sam, trebala mi je zavjesa koja će sakriti emocije. Te su naočale skrivale suze za vrijeme trke,' kaže Paula koja je u Engleskoj - obožavana. Neuništivi sportski duh koji je poslužio kao inspiracija mnogima. Prošavši ciljem posljednji put doslovno je ušla u legendu.

Paula o posljednjoj kompetitivnoj utrci veličanstvene karijere