BITKA ZA OSMIJEHE

Maradona najbolje objasnio za što se bori Argentina

09.07.2014 u 15:16

Bionic
Reading

Diego Maradona smatra da će eventualni plasman argentinske nogometne reprezentacije u finale Svjetskog prvenstva u Brazilu zavisiti isključivo o Lionelu Messiju

Messi je bez sumnje najzaslužniji za prvi plasman 'gauča' u polufinale Mundijala nakon 1990., a dosad je postigao 4 gola u pet utakmica na turniru.

'Zbog Messija smo došli do prvog polufinala nakon 1990. I još jedna pobjeda dovest će nas korak bliže našem cilju. Ali neće biti lako. Očito puno toga ovisi o Messiju koji će ostati najbolji svjetski igrač neovisno o rezultatu,' rekao je Maradona.

Banda loca de la Argentina... Ako osvoje naslov pjevat će do proljeća. Ako ne, plakat će


'Da li je pritisak nositi nade nacije? O tome se radi u međunarodnom sportu. Kada izgubite utakmicu takve veličine, zemlja oplakuje. Kada pobijedite, zemlja eruptira u radosti. Pleše se, smije i plače. Sve zbog obične nogometne pobjede. Južnoamerikanci su ludi za nogometom i svojim nogometašima. Nitko to ne zna bolje od Messija. Zato jer ne igra za domaći klub gledati ga na televiziji je pravo iskustvo u Argentini.'

Posljednji naslov svjetskog prvaka Argentina je osvojila 1986. predvođena Maradonom kada su u finalu pobijedili Zapadnu Njemačku 3-2.