ZLATNI POVRATAK

Maorski show: Ovako se dočekuju nacionalni junaci!

04.11.2015 u 12:46

Bionic
Reading

Ragbijaši Novog Zelanda u Britaniji su osvojili svjetsko zlato i sada uživaju u statusu sportskih božanstava na svom otoku

All Blacksi su u londonskom finalu u subotu svladali Australiju i osvojili svoj treći svjetski naslov. Postali su prvi s tri trofeja, prvi koji su obranili zlato i izazvali ludo slavlje na oba svoja predivna otoka.

Osim po ragbijaškoj snazi Novozelanđani su poznati i po svom maorskom ratnom plesu Haki kojega izvode prije svake utakmice i na sebi svojstven način iskazuju poštovanje suparniku. Obično njih gledaju, ali prilikom povratka u Auckland nakon dva mjeseca puta - prva je bila upriličena njima u čast.

Dok je avion rulao po pisti aerodromsko osoblje zauzelo je stav i čim su stali igrači su s prozora pogledali ples svojih navijača. Osoblje je obavilo vrhunski posao i veselo pozdravilo svoje prvake, njihove ženske kolegice nosile su poruke podrške, a ispred su bile tisuće ljudi koji su čekali cijelu noć da pozdrave svoje sportske heroje. Kiša nije bila relevantan faktor, ragbijaše se moralo dočekati.


'Ovo je bilo nevjerojatno, očekivali smo nekoliko ljudi... Jedva čekam da prođemo ostatkom zemlje i da podijelimo osvajanje pehara s navijačima,' kaže trener Steve Hansen, dok legendarni Dan Carter pojašnjava:


'Kada igraš u Londonu moraš se izolirati od svega, ali bili smo u kontaktu sa svojima i shvatili da se zemlja ujedinila i da nas svi prate. Sada ćemo to osjetiti iz prve ruke, sjajno je vratiti se kući,' uzviknuo je heroj finala i prepustio se slavlju.