Super mario

Mandžukić se vraća u velikom stilu; bivši 'vatreni' na pragu potpisa s europskim velikanom koji zbog njega odustaje od drugog Hrvata

02.10.2020 u 10:27

Bionic
Reading

Mario Mandžukić bi se mogao vratiti u Bayern s kojim je već nizao uspjehe od 2012. do 2014. godine

Mario Mandžukić je i dalje bez kluba od kako je početkom srpnja 2020. godine raskinuo ugovor s Al-Duhailom. Nedavno se činilo kako će potpisati za Lokomotiv iz Moskve gdje igra i naš Vedran Ćorluka, ali Rusi su ga pokušali izigrati pa je cijeli posao propao kod potpisa ugovora.

'Mandžukić je pristao doći u Lokomotiv i sve je dogovorio s crveno zelenima. Plaća mu je trebala biti 2.4 milijuna eura, ali pred sam potpis je Mandžin odvjetnik otkrio klauzulu u ugovoru u kojoj stoji da se plaća njegova klijenta obračunava u rublju po fiksnom tečaju 75 rubalja za jedan euro. Mandžukić je bio jako ogorčen pokušajem uprave Lokomotiva da ga prevari i prekinuo je pregovore', otkrio je ruski novinar Nobel Arustajman.

Ukratko, Lokomotiv je htio da Mandžo dobiva 75 rubalja za jedan euro što bi značilo da bi Mandžukić već sada bio u nepovoljnom položaju s obzirom na to da je jedan euro trenutno 92.8 rubalja. U prijevodu, nastavi li se ovaj trend, Mandžo bi na kraju godine dobio puno manje od dogovorenih 2.4 milijuna eura godišnje.

Nije dugo trebalo čekati da se pojavi novi zainteresirani za hrvatskog napadača, a izgleda da bi Mandžo mogao proći i bolje no što je očekivao. Njemački mediji su se raspisali o velikom povratku bivšeg hrvatskog reprezentativca u redove njemačkog velikana Bayerna za kojeg je već igrao od 2012. do 2014. godine.

Mandžo je u tom periodu za Bayern nastupio 88 puta i zabio 48 golova, te upisao 14 asistencija, a osvojeno je i osam titula među kojima i Liga prvaka u čijem je finalu upravo hrvatski napadač bio strijelac. Sada bi s Bayernom mogao potpisati novi ugovor.

Nedavno se pojavila priča kako bi u Bayern mogao aktualni hrvatski reprezentativni napadač Andrej Kramarić. I Krama i Bayern ne kriju da su zainteresirani za suradnju, no taj posao bi Bavarce mogao koštati oko 40 milijuna eura, dok Mandžo stiže kao slobodan igrač.

Osim toga, Bayernu treba netko tko bi uletavao kao zamjena za Roberta Lewandowskog i Thomasa Müllera, a Mandžo je spreman imati ulogu džokera s klupe, dok bi Kramarić htio veću minutažu. Njemački mediji pišu i kako bi se Mandžukić savršeno uklopio u viziju Hansija Flicka kojem savršeno odgovara po stilu igre, a k tome i poznaje klub pa bi se brzo uklopio. Izgleda da ćemo ga uskoro opet gledati u dresu Bayerna.