ŽDRIJEB ligE prvaka

Spektakl! Mandžukić protiv Modrića i Kovačića, engleski derbi Liverpoola i Cityja

16.03.2018 u 12:22

Bionic
Reading

U središtu Europske nogometne federacije (UEFA) u Nyonu održan je ždrijeb parova četvrtfinala Lige prvaka, a svakako najviše pažnje izazivaju okršaji lanjskih finalista Juventusa i Real Madrida, te okršaj engleskih klubova Liverpoola i Manchester Cityja

Najspektakularnija utakmica svakako će biti ona između Juventusa i Real Madrida u kojoj ćemo gledati okršaj tri hrvatska reprezentativca. S jedne strane Mario Mandžukić, a s druge Luka Modrić i Mateo Kovačić.

Torinska 'Stara dama' i 'Kraljevski klub' do sada su igrali 19 puta međusobno pri čemu i dva finala - prošle godine i 1998. Oba puta je slavio Real. Lani u Cardiffu je bilo 4:1, a 1998. u Amsterdamu 1:0.

Real je uspješniji i ukupno gledano. Od 19 utakmica dobio je devet susreta, Juve je slavio osam puta, a dvije utakmice su završile bez pobjednika.

Mnogo pažnje izaziva i sudar engleskih velikana Liverpoola i Manchester Citya. Do sada su igrali 178 međusobnih utakmica, ali niti jednu u nekom od europskih kupova. 'Redsi' su daleko uspješniji - ostvarili su 87 pobjeda, 45 puta je slavio City, a 46 susreta je završilo bez pobjednika.

Ove sezone su igrali dva puta. U rujnu su 'Građani' na svom travnjaku slavili 5:0, a u siječnju je Liverpool na Anfieldu pobijedio 4:3 i to je za sada jedni poraz Cityja u prvenstvu ove sezone. Zanimljiv je podatak kako je City u zadnjih osam međusobnih susreta slavio samo jednom, a pritom je upisao pet poraza.

  • +5
Liga prvaka, osmina finala: Juventus - Tottenham Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Barcelona će odmjeriti snage protiv Rome, a do sada su igrali četiri puta međusobno. Svaki klub je upisao po jednu pobjedu, a dvije utakmice su završile bez pobjednika. Međutim, mnogi još uvijek pamte Barcinu pobjedu 6:1 u natjecanju po skupinama u sezoni 2015/16.

Sevilla i Bayern do sada nikada nisu igrali međusobno.

Ždrijeb je bio otvoren, nije bilo nositelja i klubovi iz istih zemalja mogli su biti spojeni međusobno.

Prve utakmice četvrtfinala igrat će se 3. i 4. travnja, a uzvrati su 10. i 11. travnja.

Finale je na rasporedu 26. svibnja u Ukrajini na Olimpijskom stadionu u Kijevu.

PAROVI ČETVRTFINALA

Barcelona (Špa) - Roma (Ita)

Sevilla (Špa) - Bayern München (Špa)

Juventus (Ita) - Real Madrid (Špa)

Liverpool (Eng) - Manchester City (Eng)

Nešto kasnije, nakon ždrijeba četvrtfinala nogometne Lige prvaka, u Nyonu je održan i ždrijeb parova četvrtfinala Europske lige.

Kao i kod 'Champions league', tako je i u Europskoj ligi ždrijeb bio otvoren i nije bilo nositelja.

Zanimljivo, sudionici četvrtfinala dolaze iz osam zemalja, pa nisu niti bili mogući sudari klubova iz iste zemlje.

Prve utakmice četvrtfinala na rasporedu su 5. travnja dok su uzvrati 12. travnja. Polufinala su 26. travnja i 3. svibnja, a finale je 16. svibnja u Lyonu.

PAROVI ČETVRTFINALA:

Arsenal (Eng) - CSKA Moskva (Rus)

Atletico Madrid (Špa) - Sporting (Por)

Lazio (Ita) - RB Salzburg (Aut)

RB Leipzig (Njem) - Marseille (Fra)