BAVARCI SLAVILI 6:1

Mandžukić opet zabio, Bayern pregazio Wolfsburg

16.04.2013 u 22:25

Bionic
Reading

Nakon što su još prije desetak dana pobjedom protiv Eintrachta uzeli naslov njemačkog prvaka, nogometaši Bayerna napravili su i veliki korak prema drugom trofeju ove sezone. Bavarci su u polufinalu njemačkog kupa pregazili Wolfsburg sa 6:1 i u finalu čekaju boljeg iz dvoboja Stuttgarta i Freiburga

Bayern je igrao bez Riberyja i Alabe, ali to se u Heynckesovom sastavu nije uopće osjetilo, jer svi koji su istrčali bili su vrlo dobri, a posebice Švicarac Shaqiri, koji je imao prste kod prva četiri Bayernova pogotka. Naravno, s obzirom u kakvoj je formi naš Mandžukić, ni ova večer nije mogla proći bez njegova gola, a zabio je za Bayern u 17. minuti, nakon što mu je završni pas dao Robben. 

Bio je to već četvrti gol koji je Mandžo zabio svom bivšem klubu otkako je potpisao za Bayern. Potom se među strijelce upisao Nizozemac, a onda je pred sam kraj prvog dijela smanjio Diego, vrativši nadu 'vukovima' da bi u drugom dijelu mogli do preokreta.

No Shaqiri je zabio za 3:1 i tad su potonule sve lađe gostiju. Za Wolfsburg je igrao i naš Ivica Olić, no nije imao konkrentijeg doprinosa, pa je u 72. minuti zamijenjen. Baš kao i Mandžukić koji je u 77. minuti ustupio mjesto Gomezu, a onda je ovaj s još tri gola posve osramotio goste. 

Bayern je pobjedom protiv Wolfsburga ostao u igri za trostruku krunu te izborio 19. finale DFB Pokala. Dosad je bavarski klub čak 15 puta osvojio natjecanje.

Mandžukić je zabio za 1:0
Njemačka kup
Bayern Munchen 6 1 Wolfsburg
Strijelci
1:0 M. Mandžukić (17') 2:0 A. Robben (35')
2:1 Diego (45') 3:1 X. Shaqiri (50')
4:1 M. Gomez (80') 5:1 M. Gomez (83')
6:1 M. Gomez (86')
Sastavi
M. Neuer
Dante
D. van Buyten
D. Contento
P. Lahm
T. Müller (63' L. Gustavo Dias)
B. Schweinsteiger
J. Martínez
X. Shaqiri
A. Robben (74' Rafinha)
M. Mandžukić (77' M. Gomez)
D. Benaglio
A. Madlung
Naldo
R. Rodriguez
Fagner (61' B. Dost)
Diego
J. Polak (73' C. Träsch)
S. Medojevic
Vieirinha
M. Hasebe
I. Olic (73' P. Helmes)
Žuti kartoni
B. Schweinsteiger 81'
Naldo 53'
J. Polak 62'