10 MILIJUNA JE PREVIŠE?

Mandžukić odlazi, ali za manju odštetu

25.05.2009 u 20:38

Bionic
Reading

Mario Mandžukić je pred vratima Werdera. Jedini problem je još visina odštete koju Dinamo traži za svojeg napadača, a ona iznosi deset milijuna eura

Najbolji igrač Dinama Mario Mandžukić izjavio je nedavno da razmišlja o odlasku u inozemstvo. Po svemu sudeći, želja će mu se i ostvariti, a hrvatski reprezentativac bi od ljeta trebao biti član bremenskog Werdera, ovosezonskog finalista Kupa Uefa.

Kako hrvatski, tako i njemački mediji pišu da je posao skoro gotov, Mandžukić je navodno zadovoljan ponudom Werdera i jedino je preostalo da se klubovi dogovore oko odštete. Dinamo traži oko deset milijuna, a Nijemci bi rado spustili tu cijenu za nekoliko milijuna eura.

Glasnogovornik Werdera nije želio potvrditi dolazak sportskog direktora bundesligaša Klausa Allofsa u Zagreb, no bez obzira na to, transfer je pred realizacijom.

Tako će Dinamo u novi pokušaj da prezimi u Europi krenuti bez najboljeg igrača. Nakon transfera Eduarda, Modrića, Ćorluke, nova nemoralna ponuda stranih klubova ugrozila je opet europske ambicije hrvatskog prvaka, a odlazak Mandžukića zasigurno će razočarati i 'modre' drukere koji znaju da je bez prvog strijelca Dinamo znatno oslabljen.