PROMIJENILI SU MARIJA

Mandžo zabija rjeđe nego ikad: Zna se tko je za to glavni krivac!

09.05.2017 u 10:05

Bionic
Reading

Mario Mandžukić zabio je u klupskom dresu ove sezone najmanje golova u posljednjih deset godina, ali nije to njegova krivica, već taktička odluka trenera Massimiliana Allegrija...

Hrvatski 30-godišnji napadač dobiva pregršt pohvala ove sezone za svoje nastupe u dresu Juventusa, no kad su u pitanju postignuti golovi, jako ih je malo. Naime, nekoliko utakmica prije kraja Serie A i Lige prvaka zabio je ih je ukupno tek sedam, što mu je najmanji učinak još od 2006. godine i prve profesionalne sezone u dresu Zagreba. Prekinut će gotovo sigurno seriju od pet sezona u nizu s dvocifrenim klupskim golgeterskim učinkom.

To nije krivica Marija Mandžukića, jer u istom razdoblju za hrvatsku reprezentaciju zabio je čak pet pogodaka u šest utakmica i definitivno nije zaboravio pogađati mrežu, no u Juventusu se od njega traži nešto drugo.

Trener Massimiliano Allegri shvatio je da je rijetkost imati napadača s takvim obrambenim vještinama poput Mandže i tome daje prednost u odnosu na zabijanje, a u posljednjim utakmicama ga je gurnuo na lijevo krilo i još mu smanjio izglede za postizanje golova.

Pritisak na zadnju liniju, pomoć obrani u skoku, dupliranje bokova te trka u sprintu s jedne na drugu polovicu terena postali su glavni Mandžukićevi zadaci u Juventusu koje je prihvatio kao pravi timski igrač i odlično ih obavlja.

S obzirom da torinski klub ima u svojim redovima Higuaina i Dybalu, Mandžini golovi ne nedostaju niti treneru niti navijačima koji izuzetno cijene doprinos na terenu hrvatskog napadača. A klub grabi prema trostrukoj kruni i ovog utorka protiv Monaca očekuje se novi europski uspjeh i ulazak u finale Lige prvaka...