rođeni pobjednik

Mandžinoj berbi trofeja nema kraja: Samo ih jedan hrvatski nogometaš ima više!

10.05.2018 u 10:25

Bionic
Reading

Mario Mandžukić ove je srijede osvojio s Juventusom u finalu talijanskog Kupa svoj 20. trofej u karijeri. Time se učvrstio na drugom mjestu među najuspješnijim hrvatskim nogometašima, a samo ih Darijo Srna ima više...

Kada je davnih dana karijeru započeo u Marsoniji na poziciji desnog beka, Mario Mandžukić sigurno nije ni sanjao da će danas postati jedan od najuspješnijih i najcjenjenijih hrvatskih nogometaša.

  • +16
Mario Mandžukić - zvijezda Juventusa i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Osvojio je Mandžo u klupskom nogometu sve što se moglo osvojiti, a u finalu talijanskog Kupa ove srijede došao je do svoje 20. titule u karijeri.

Sve je počelo u Dinamu s kojim je osvojio tri prvenstva i dva kupa, a onda je s Bayernom uzeo još osam trofeja, uključujući i famoznu trostruku krunu 2013. godine. S Atleticom je osvojio jedan španjolski Superkup, a otkad je u Juventusu ponovo skuplja trofeje: osvojio je već dvije Serije A, tri Kupa i jedan Superkup.

Mandžukić na tome neće stati, jer Allegrijeva momčad ima nedostižnu prednost u talijanskom prvenstvu pa će vrlo vjerojatno već sljedećeg vikenda osvojiti svoju 21. titulu, što ga čini drugim najuspješnijim hrvatskim aktivnim nogometašem.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Darijo Srna koji se još uvijek nije službeno umirovio uoči ove sezone u kojoj se nije naigrao nakon pozitivnog doping nalaza imao je čak 25 osvojenih trofeja: jedan Kup Uefa, devet ukrajinskih liga, sedam kupova i osam superkupova.

Što se ostalih tiče, blizu je i Modrić sa 17 titula u karijeri i čak tri osvojene Lige prvaka te finalom u Kijevu potkraj svibnja u kojem može osvojiti još jednu.

Ivan Rakitić pak ima 13 titula, od toga tri Primere, četiri Kupa kralja i jednu Ligu prvaka s Barcelonom te jednu osvojenu Europsku ligu u dresu Seville...