europska liga

Manchester United u sudačkoj nadoknadi izbjegao novi debakl na svom Old Traffordu; velika drama u skupini F

13.10.2022 u 23:54

Bionic
Reading

Manchester United je na Old Traffordu teškom mukom pobijedio Omoniju 1:0, a gol oduke zabio je Scott McTominay u trećoj minuti sudačke nadoknade...

Nakon Rennesa, Fenerbahčea, Real Betisa i Freiburga, plasman u drugi krug Europske lige osigurao je i Real Sociedad.

Sociedad je u susretu 4. kola E skupine pobijedio Šerif kojeg vodi hrvatski stručnjak Stjepan Tomas 3:0.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 34. minuti kada su gosti ostali s igračem manje nakon što je isključen Armel Zohouri. Bjelokošćanski branič je u svega 12 minuta sakupio dva žuta kartona oslabivši tako svoju momčad.

Igrača više Španjolci su iskoristili u 45. minuti kada je Alexander Sorloth zabio za 1:0, a u nastavku su domaćini postigli još dva gola, a strijelci su bili Diego Rico (66) i Roberto Navarro (81). Prošlog tjedna Sociedad je na gostovanju porazio Šerif 2:0, a zanimljivo i u toj utakmici je Tomasova momčad ostala s igračem manje. Tada je u 60. minuti isključen Moussa Kyabou.

U drugom susretu iz ove skupine Manchester United je na Old Traffordu teškom mukom pobijedio Omoniju 1:0, a gol oduke zabio je Scott McTominay u trećoj minuti sudačke nadoknade. Cristiano Ronaldo je odigrao cijeli susret za United.

  • +11
Manchester United - Omonia, Europska liga, 13.10.2022. Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Real Sociedad je s 12 bodova osigurao europsko proljeće, ali ne i prvo mjesto u skupini. United je drugi s tri boda manje, Šerif je treći s tri boda, a Omonija je na dnu ljestvice bez bodova.

U susretu iz skupine A PSV Eindhoven je ponovo deklasirao Zürich. Nakon 5:1 iz prve utakmice, ovoga puta Nizozemci su pred svojim navijačima slavili 5:0. Strijelci su bili Erick Gutierrez (9), Joey Veeraman (15, 55), Ibrahim Sangare (35) i Anwar El Ghazi (84). Nikola Katić je odigrao cijeli susret za goste, dok Ivan Santini nije ulazio u igru.

U drugom susretu iz ove skupine Arsenal je na gostovanju pobijedio Bodo/Glimt 1:0 upisavši i treću pobjedu uz jedan odgođeni susret. Gol odluke zabio je Bukayo Saka u 24. minuti.

Na ljestvici vodi Arsenal s devet bodova, PSV ima sedam, Bodo/Glimt četiri, a Zürich je na začelju bez bodova.

U skupina F prava je drama. Lazio i Sturm su odigrali 2:2, a identičnim rezultatom je završio i susret između Feyenoorda i Midtjylland. Nakon četiri kola sve četiri momčadi imaju po pet bodova.

Lazio je protiv Sturma dva puta vodio, no gosti su izvukli važan bod. Talijanski sastav je poveo u 45. minuti iz jedanaesterca kojeg je realizirao Ciro Immobile, no dvije minute kasnije domaćin je ostao s igračem manje nakon što je isključen Manuel Lazzari. Prvi žuti Lazzari je zaradio u 27. minuti, a drugi u posljednjim trenucima prvog dijela.

Izjednačio je William Boving u 56. minuti. Pedro Rodriguez je vratio Lazio u novu prednost u 71. minuti, no Bowing je svojim drugim golom spasio Austrijance. Hrvatski veznjak Toma Bašić je za Lazio igrao od 58. minute.

Feyenoord i Midtjylland su također odigrali 2:2. Emiliano Martinez je doveo goste u vodstvo u 16. minuti, no Feyenoord je okrenuo rezultat golovima Quintena Timbera (32) i Davida Hancka (49). Konačnih 2:2 postavio je Erik Sviatčenko u 59. minuti. Nakon četiri kola sve četiri momčadi imaju po pet bodova.

U skupini H je Ferencvaros pobijedio Crvenu zvezdu 2:1 pa su Mađari s devet bodova vodeći u skupini, a Zvezda je zadnja s tek tri boda. U drugoj utakmici ove skupine Trabzonspor je na svom terenu bio uvjerljiv te je 4:0 pobijedio Monaco. Obje momčadi sad imaju po šest bodova...

  • +7
Ferencvaros - Crvena zvezda, Europska liga, 13.10.2022. Izvor: EPA / Autor: Tibor Illyes

U skupini C Real Betis i Roma su odigrali 1:1 čime je španjolski sastav osigurao prolaz.

Joaquin Sanchez je u 34. minuti doveo domaćine u vodstvo, a izjednačio je Andrea Belotti u 53. minuti.

  • +7
Real Betis - AS Roma, Europska liga, 13.10.2022. Izvor: EPA / Autor: Jose Manuel Vidal

U drugom susretu Ludogorec je pobijedio HJK 2:0 golovima Dennyja Groppera (39) i Ricka (64). Simon Sluga nije branio za domaćine.

Na ljestvici vodi Betis s 10 bodova, Ludogorec ima sedam, Roma četiri, a HJK je na nuli.