konferencijska liga

Silkeborg u dvije utakmice utrpao čak 10 golova Steaui; Villarreal već osigurao plasman u drugi krug natjecanja

13.10.2022 u 23:36

Bionic
Reading

Nogometaši West Hama svladali su u Londonu, u ogledu 4. kola skupine B Konferencijske lige, 2:1 Anderlecht te tako došli do četvrte pobjede, ali još uvijek nisu matematički osigurali prvo mjesto...

Benrahma i Bowen su zabijali golove u uvodnih 30 minuta susreta za West Ham, dok je za goste u samom finišu smanjio Esposito iz jedanaesterca. West Ham je ostao savršen i ima maksimalnih 12 bodova, ali mu još uvijek može zaprijetiti zahuktali danski Silkeborg koji ima šest bodova.

West Ham za pad s prve pozicije koja direktno vodi u drugi krug mora izgubiti obje utakmice, a Slikeborg pobijediti u oba slučaja pa tako i u sljedećem kolu, u Londonu baš West Ham.

Inače, Silkeborg nakon prva dva kola nije imao ni bod, a onda je u dvije utakmice utrpao Steaui 10 golova. Prvo je bilo 5:0 na domaćem terenu, a potom istih 5:0 u Bukureštu.

Nogometaši Fiorentine drugi put su unutar sedam dana pobijedili škotski Hearts, ovaj put 5:1 na domaćem terenu te su ostali u borbi za prvo mjesto skupine A. Bilo kakve dvojbe u ovom su susretu nestale nakon prvog poluvremena, jer je talijanska momčad već nakon 45 minuta imala vodstvo 4:0. Strijelci su bili Jović, Biraghi, Gonzalez i Barak.

  • +5
Fiorentina - Hearts, Konferencijska liga, 13.10.2022. Izvor: EPA / Autor: CLAUDIO GIOVANNINI

Fiorentina je ostala druga te i dalje ima tri boda manje od vodećeg Istanbul Basaksehira koji je u 4. kolu, također kao domaćin, bio bolji od latvijskog Rigasa 3:0. Dva gola je postigao Okada, a jedan Turuc. Za goste je cijelu utakmicu odigrao hrvatski nogometaš Tomislav Šarić.

Maksimalan učinak i dalje ima Villarreal, jedan od glavnih favorita kompletne Konferencijske lige. Ovog četvrtka Villarreal je teško, ali ipak pobijedio Austriju u Beču 1:0 golom Nicolasa Jacksona u 87. minuti. Nakon što su u toj skupini C Hapoel Beer Sheva i Lech iz Poznana odigrali 1:1 Villarreal je postao prva momčad koja je u Konferencijskoj ligi osigurala drugi krug.

U skupini D najbolje stoji Partizan koji je u dva dvoboja dva puta pobijedio Köln, ovog četvrtka na domaćem terenu 2:0. Potom je Partizanu na ruku išla i pobjeda Slovačkog kod Nice od 2:1. Premda je francuska momčad vodila 1:0 golom Diopa sve do 75. minute, na kraju su se Česi radovali uslijed golova Tomiča i Reinberka. Sada Partizan vodi na ljestvici i ima tri boda više od Nice.

  • +7
Partizan - Köln, Konferencijska liga, 13.10.2022. Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

Veliki korak prema prvom mjestu u skupini F i plasmanu u drugi krug napravio je švedski Djurgarden, koji je tijekom ljeta iz Europe izbacio Rijeku. U ovom kolu Djurgarden je svladao Gent na domaćem terenu 4:2 te je tom suparniku pobjegao na nedostižnih šest bodova plusa. Belgijanci više ne mogu dostići Djurgarden, kojem je kao jedina prijetnja ostao susjed iz Norveške - Molde. U ovom kolu Molde je slavio kod Shamrock Roversa 2:0 te je Djurgardenu došao tri boda minusa.

Iako je kosovski Ballkani poveo protiv Sivasspora te imao prednost sve do 72. minute, na kraju je turska momčad slavila 2:1 golovima Arslana i Angielskog. Dva kola prije kraja na ljestvici te skupine G vode Cluj i Sivasspor s po sedam bodova, dok Ballkani i praška Slavija imaju tri manje.

Prvu pobjedu u skupini H ostvario je Žalgiris koji je doma svladao Pjunik 2:1 pa su sve četiri momčad te skupine (Basel 7, Pjunik 6, Slovan 5, Žalgiris 4) unutar tri boda. Za litavski sastav cijelu je utakmicu odigrao hrvatski nogometaš Petar Mamić.