povratak legende

Manchester United se odlučio na senzacionalan transfer; ovo nitko nije očekivao

27.10.2023 u 09:16

Bionic
Reading

Španjolski golman David De Gea (32) je ovog ljeta nakon punih 12 godina napustio Manchester United jer mu klub nije ponudio novi ugovor. Andre Onana je na golu 'crvenih vragova' zamijenio De Geu, ali sad se sprema njegov veliki povratak

Punih 12 sezona je David de Gea (32) bio broj jedan u Manchester Unitedu. No, iako je postao klupska legenda, trener Uniteda Erik ten Hag ga se prelako odrekao i nije mu ponudio novi ugovor.

Na Old Trafford je doveden Kamerunac Andre Onana kojeg su 'crveni vragovi' platili čak 50 milijuna eura, ali on tu investiciju još nije opravdao.

A situacija u Unitedu je toliko komplicirana da su se na Old Traffordu odlučili kako će Davida de Geu - barem privremeno - vratiti u momčad!

Problem je u činjenici da Onana početkom sljedeće godine odlazi na Afrički kup nacija (od 13. siječnja do 11. veljače 2024.) pa su čelnici Uniteda odlučili De Gei u siječnju ponuditi ugovor do kraja sezone. Jasno, trebao bi 'pokriti' kritičnih mjesec dana koliko neće biti Onane, a njegova je prednost u činjenici da mu ne treba nikakva prilagodba na klub, trenera, suigrače... Odmah može 'uskočiti' na gol...

Španjolac je tijekom 12 godina u dresu Uniteda odigrao 545 utakmica, osvojio je Premier ligu (2012./'13.), FA Kup, dva EFL Kupa, tri Community Shielda i Europsku ligu.