KRAJ SAPUNICE

Mamićev 'filho' Sammir odlazi u Getafe!

18.01.2014 u 19:13

Bionic
Reading

Nakon što je završnicu polusezone proveo kao protjerani Dinamov igrač i trenirao u privatnom aranžmanu, Brazilac s hrvatskom putovnicom Sammir karijeru će nastaviti u Getafeu

Ako je istinita vijest objavljena na Sammirovu Facebook profilu, nogometaš oko kojeg su se lomila koplja i padale trenerske glave, karijeru će nastaviti u španjolskoj Primeri.

Naime, na svom FB profilu Sammir je napisao:

Dragi prijatelji vas prve želim obavijestiti da sam postao novi igrač madridskog Getafea i od ljeta ću svoju karijeru nastaviti u Španjolskoj.

Nakon sedam godina u Dinamu došlo je do zasićenja i rastanak je bio moja želja. Rastanak nisam zamišljao na ovakav način no izgleda da je jedino tako bio moguć. Hvala Upravi GNK Dinama koja mi je dala dva mjeseca da pronađem novi klub, ali eto bilo je potrebno puno manje.

Sedam godina sam u Dinamo, tu sam proveo najbolje igračke godine i osvojio sve što jedan nogometaš može osvojiti u Hrvatskoj.
Postao sam igrač Dinama s najviše nastupa u europskim nastupima, treći strijelac u povijesti europskih nastupa kluba, drugi najtrofeljniji igrač kluba s osvojenih više naslova prvaka Hrvatske od Hajduka. Sad želim iskusiti nove izazove u karijeri i dokazati se u jačoj ligi. Dinamo će zauvijek ostati moj klub a Hrvatska moja druga domovima u koju ću se uvijek rado vraćati i ako Bog da nastupati u reprezentativnom dresu.

Hvala svima koji ste bili uz mene sve ove godine, ne samo u onim lijepim trenucima nego i u teškim kada su mi mnogi okretali leđa.

S obzirom na to da je Sammir još uvijek pod ugovorom s Dinamom, i to do ljeta ove godine, a da novi ugovor neće potpisati, gotovo je sigurno da će Dinamo ostati bez odštete. Sammir bi se Getafeu trebao priključiti nakon ove sezone, odnosno otišao bi besplatno u taj španjolski klub.

Sammir je za Dinamo odigrao 174 ligaške utakmice (45 golova), a ujedno je i igrač s najviše nastupa u europskim natjecanjima u povijesti kluba (76 nastupa) te treći najbolji strijelac u europskim natjecanjima (13 golova).

SDinamom je osvojio sedam prvenstava, pet kupova i dva superkupa što ga čini najtrofejnijim igračem u povijesti kluba!