'ŠEFOVI' ODUŠEVLJENI

Mamić: Trebalo je biti deset razlike

16.10.2012 u 23:51

Bionic
Reading

Pred novinare su nasmiješenih lica stigli predsjednik HNS-a Davor Šuker i najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa Zdravko Mamić

Prvi čovjek Hrvatskog nogometnog saveza bio je oduševljen viđenim, ne samo predstavom Štimčevih izabranika nego i atmosferom koja je vladala na stadionu.

'Prije svega čestitke igračima i izborniku. Spektakularan ambijent u Gradskom vrtu na koji smo bili pripremljeni. Zahvalio bih cijeloj Hrvatskoj, Slavoniji i Baranji. Vrlo je bitno za HNS da je stadion bio rasprodan i da se igralo u ovakvom ambijentu. Završilo je 2:0, a moglo je i više. Možda je teren taj koji je malo otežavao igru, ali mislim da je rezultat realan. Danas je bilo lijepo biti navijač Hrvatske. Predsjednik Walesa nam je čestitao od srca te je rekao da smo zasluženo pobijedili,' rekao je Šuker.

A evo što kaže član Izvršnog odbora HNS-a i prvi operativac Dinama Zdravko Mamić.

'Ovo je jedna od najboljih utakmica hrvatske reprezentacije. Ne sjećam se da je Hrvatska odigrala bolje u zadnjih deset godina, trebalo je biti deset razlike. Čestitke izborniku koji je sastavio izvanrednu momčad i igračima koji igraju sve bolje,' rekao je Mamić i dodao:

'Mislim da je Osijek zaslužio da ovdje proslavimo odlazak u Brazil u utakmici protiv Škotske. Ambijent je bio fenomenalan i želio bih da ovo bude jedan novi početak u hrvatskom nogometu.'

Upitan da prokomentira Štimčevo gestikuliranje šakom prema tribini, odnosno je li to bilo upućeno njemu, Mamić je rekao:

'Ja bih volio da je gestikulirao meni, ali okrenuo se narodu koji mu je dao podršku. Ako netko danas može tražiti mrlju, s njime nešto nije u redu.'

Dotaknuo se i statusa kojeg je Hrvatska imala u dosadašnjim kvalifikacijskim utakmicama.

'Zar mislite da je ovakav status slučajan? To je Davor Šuker. U svjetskim razmjerima ja sam miš mekinjaš, a on je institucija. Moramo čuvati svoje institucije,' zaključio je Mamić.