STARA PRIČA

Mamić prodao Mandžu za devet milijuna eura

15.07.2010 u 13:58

Bionic
Reading

Dva gola i briljantna igra protiv Kopra ujedno su označili oproštaj Marija Mandžukića od Dinamove publike. Velika partija bila je dovoljna garancija izvidniku Wolfsburga da je Mandžukić vrijedan traženog novca i posao će biti dovršen

Mandžo je došao na jutarnji trening, ali nije se skidao. Umjesto treninga odradio je pozdravljanje sa suigračima pred odlazak u Njemačku. Prema dostupnim informacijama, Dinamu će pripasti odšteta od devet milijuna eura, a Mariju godišnja plaća od 1,5 milijuna.

Uvjerljiva pobjeda nad Koprom inicirala je novi val nogometne euforije u Zagrebu, ali nakon odlaska najboljeg igrača Dinamo će biti znatno slabija momčad, s vrlo problematičnom napadačkom linijom.

Zdravko Mamić tako je po tko zna koji put dokazao da zna majstorski odraditi transfer, ali i da on i njegovi bliski suradnici nisu u stanju održavati momčad na visokoj razini. Legitimno je prodati igrača ako si u međuvremenu stvorio adekvatnu zamjenu. Ako ne, posao nije dovoljno dobro odrađen.

Mandžukić, koji je kao i njegov menadžer Cvjetković nedostupan za komentar, ovako je ispunio svoju želju igranja u Bundesligi. To je trenutno najsređenija nogometna sredina, a Mandžukiću je Njemačka druga domovina. Živio je tamo, dobro poznaje jezik i priželjkivao je upravo takav rasplet.

Mandžo je bio ključ uvodne pobjede