SUDAR U MAKSIMIRU

Mamić o probuđenom Zadru, a evo kako razmišlja Štimac!

16.02.2015 u 11:23

Bionic
Reading

Dinamo u nastavak sezone nije krenuo uvjerljivo, no bez većih problema preskače prepreke koje mu se nađu na putu. U kup utakmici protiv Istre je to bilo daleko od odličnog, no Fernandes je iskoristio jednu priliku za minimalnu pobjedu i miran uzvrat

U prvenstvu neizvjesnosti nema, Dinamo će uzeti deseti uzastopni naslov ukoliko se ne dogodi neka nevjerojatna senzacija. Ipak, taština braće Mamić vjerojatno neće dozvoliti prijevremeno opuštanje i rasipanje bodova. Uostalom, svaka utakmica je nova prilika da se nekom mladom igraču podigne cijena i osigura dodatni medijski prostor.

Zbog loših vremenskih uvjeta, Modri su u sklopu gostovanja u Puli ostali par dana trenirati u Rovinju.

'U Rovinju smo odlično radili, imali smo sjajne uvjete i odlazak u Istru se ponovno pokazao kao pun pogodak. Što se tiče liječničkog kartona svakako je dobro što utakmica protiv Istre, unatoč teškom terenu, nije ostavila posljedice tako da nemamo novih problema', kaže trener Mamić što znači kako protiv Zadra vjerojatno neće moći računati na Antolića i Musu odnosno sigurno na Husejinovića i Pivarića.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.

Zadar su ove godine već dva puta uvjerljivo pobijedili, isti scenarij Mamić priželjkuje i danas iako naglašava da gosti nisu bezopasni:

'Zadar je dobra ekipa iz koje će bivši izbornik i novi trener Igor Štimac znati izvući maksimum. Pokazali su to već na početku nastavka kada su upisali pobjedu protiv izravnog konkurenta, a i u Kupu su odigrali vrlo dobru utakmicu. Imaju nekoliko opasnih pojedinaca na koje moramo paziti, a opasni su iz kontri i prekida tako da ćemo morati biti koncentrirani. Ipak, uz sav dužan respekt i ozbiljnost s kojom pristupamo i ovoj utakmici već sam puno puta rekao kako je Dinamo taj koji odlučuje kako će izgledati utakmice u domaćem prvenstvu.'

Kao što će ti biti slučaj u većini utakmici do kraja sezone i danas treba očekivati neko novo mlado lice u početnom sastavu. Nekako najbliži tome je Španjolac Olmo. S obzirom da su pored njega najavljeni još Fernandes, Pjaca i Henriquez, bit će to jako ofenzivna postavka igre.


Kao što je već mlađi Mamić spomenuo, Zadar je dobro otvorio nastavak sezone. Vrijedna pobjeda protiv izravnog konkurenta u borbi za ostanak, kao i solidno izdanje u Kupu zalog su optimizma uoči današnjeg dvoboja. Iako, svjestan je trener Štimac da su ovdje potpuni autsajder.

'Bit će teško, ali se nećemo predati. Čekat ćemo svoju šansu i nadati se kako ćemo reagirati dobro. Primarno je držati se postavljenih zadataka i discipline na visokoj razini te biti koncentriran svih 90 minuta.'

Zbog kartona sigurno nema Pušića, malo je vjerojatan nastup Buljata, Hrgovića i Suraća. Sportske novosti ih navode kao odsutne, Štimac to nije komentirao. No, ako će i biti konkurenciji, sigurno nisu potpuno spremni. Malo je vjerojatno da će se riskirati s njima jer Zadrane čekaju puno važnije utakmice od ove.

Rekao je Štimac poslije da se ne misle isključivo braniti i parkirati 'autobus' pred svoj gol. Doduše, najavljeni sastav ostavlja dojam da u tome ne bi niti uspjeli na pravi način.