A INAČE NE BI?

Mamić: Morat ćemo prodavati igrače

01.11.2009 u 20:22

Bionic
Reading

Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić gostovao je u Dnevniku Nove TV te se požalio na veliku kaznu kojom je Uefa kaznila maksimirski klub zbog navijačkih nereda u Temišvaru

'Došli smo u jednu besmislenu situaciju. Mi smo došli do dna, više nemamo odgovora. Mi nemamo načina kako ponuditi rješenje. To ne traje od Temišvara, to traje 19 godina, od samostalnosti Hrvatske', rekao je Mamić u razgovoru za Novu TV.

Mamić je zatražio oštriju akciju države, iako je Uefina kazna logična.

'To je poruka našoj državi. Dok ne sredite stanje u svojoj državi, nećete igrati u Europi. Uefa dijeli milijune eura za sudjelovanje u europskim natjecanjima i, ako radite probleme, normalno je da vas ne žele', jasan je bio Mamić.

Zbog oduzimanja bodova Mamić je prekrižio ostatak sezone, to jest pomirio se s ispadanjem iz Europe. Samim time, klub neće zaraditi koliko je očekivao te će se pristupiti onome što Mamić najbolje zna - prodaji igrača. 

'Nejaki smo, nemoćni smo. Morat ćemo prodavati igrače, ali pitanje je hoće li ih itko htjeti', rekao je Zdravko Mamić.

U Temišvaru su prvog Dinamova čovjeka navijači napali bacajući boce i pepeljare na njega te su ga 'počastili' i brojnim pjesmama, ali je Mamić pobjegao od navijača koji se kunu u plavu boju.

'Bio je to čisti pokušaj ubojstva nemoćnog čovjeka, a nitko nije reagirao. Da sam zastao, pitao ih zašto to rade, njih 100 bi krenulo na mene', zaključio je prvi operativac kluba, koji je bio sudionik i u najvećoj Dinamovoj kazni, zarađenoj sredinom 90-tih. Naime, tada su, osim BBB, na utakmici s Auxerreom, svoj show imali i Mamić i Ćiro Blažević koji su nasrnuli na Uefina delegata. Kazna je iznosila - godinu dana zabrane igranja u Europi.