NIJE BILO RITMA

Mamić: Morao sam ga izvaditi, nervozan je već par utakmica

28.04.2015 u 22:17

Bionic
Reading

Dinamov trener Zoran Mamić, unatoč pobjedi svoje momčadi 3:0, nije bio prezadovoljan igrom svojih igrača. A jednog od njih izvadio je zbog nervoze, odnosno da razbudi ostatak momčadi

Trener Dinama Zoran Mamić iznio je svoje dojmove na konferenciji za medije nakon 3:0 pobjede protiv Osijeka:

'Čestitam momčadi na pobjedi. Utakmica nije za mene bila pretjerano lijepa, ali treba biti objektivan i reći da smo u momčadi imali tri do pet igrača koji nisu u pravom natjecateljskom ritmu i koji su se vratili nakon ozljeda. Onaj ritam koji bih ja želio vidjeti, protiv Osijeka nije bio prisutan pa s te strane nisam bio presretan. Drugo poluvrijeme igrači su jako željeli doći do drugog i trećeg gola, to su i postigli, ali žao mi je što nisu zabili još koji. Kad sam gledao Osijek, čini mi se da je poraz iz Splita na njima ostavio traga i da nisu psihološki bili na nivou, naravno uz sav pritisak borbe za opstanak. S druge strane, zadovoljan sam našom pobjedom'.

Glavno pitanje novinara bilo je zbog čega je Ademi već nakon pola sata igre zamijenjen:

'Zbog nervoze sam izvadio Ademija iz igre, postojala je opasnost da dobije karton. Želio sam momčadi pokazati i dati impuls da se probude i dignu brzinu ili dvije više. Nakon nekih sudačkih odluka imao je nervozne reakcije, to se događa već par utakmica. Bojao sam se da nam se sada pred kraj prvenstva i Kupa ne dogodi nekakva glupost'.

Za kraj konferencije trener je prokomentirao mlade strijelce pogodaka protiv Osijeka, Domagoja Pavičića i Antu Ćorića:

'Pavičić je vrlo kvalitetan igrač, žao mi je što više od mjesec i pol nije bio u trreningu. Drago mi je da je tu i da će sudjelovati u zadnjim utakmicama. Nadam se da će ostati zdrav, fantastičan je igrač i zabio je odličan gol. Ćorić je zabio prekrasan gol, imao je i asistencije, ali on može i mora puno bolje. Prekvalitetan je i predobar da bi se zadovoljavao ovime što je bilo danas i posljednjih utakmica. Treba kontrolirati njegovu mladost i sklonost oscilacijama. Definitivno može i mora puno više.