NA PUTU ZA AMSTERDAM

Mamić: Jurčić je trener s kojim idemo do 'koske'

01.11.2011 u 13:08

Bionic
Reading

'Ako se uspijemo suprotstaviti Ajaxu u posjedu lopte, što im je glavno oružje, naše šanse rastu' veli Jurčić koji ima na okupu gotovo cjeloviti kadar

Dinamo je otputovao u Amsterdam, nakon tri pokušaja bez uspjeha, pokušat će plavi stići do prvog boda (bodova) u susretu s Ajaxom. Prvi čovjek kluba nada se da će plavi imati nekog svog novog amsterdamskog junaka.

'Idemo kao i uvijek s nadom da ćemo ostvariti što bolji rezultat jer pobjeda je ta koja nas ostavlja u igri za proljeće. Nadu crpim iz toga da smo uvijek u zemljama Beneluxa dobro prolazili. Koliko se sjećam od utakmice kad je Josip Šimić zabio gol u Amsterdamu, kada sam bio tamo kao navijač, pa kad je Mandžukić imao svoj šou u 3:2 pobjedi, zadnji put put smo doduše izgubili 2:1. Ali, tamo smo pobijedili i Anderlecht, Club Burgge, pa sam razmišljao da bi tako nešto slično moglo biti i sada. Ali, važno je da dobro odigramo, da popravljamo koeficijent, ali i da nešto zaradimo' veli Mamić te dodaje:

'Nama treba momčad, teško da pojedinac može pobijediti Ajax. Naravno da u dobroj igri momčadi onda pojedinac iskoči, kao Šimić ili Mandžukić, obično je to strijelac, ali protiv Ajaxa nam treba svih 11 na visokoj razini', kazao je Zdravko Mamić i potvrdio da je Jurčićeva pozicija čvrsta:

'On je naša najčvršća karika, vrijedan, pošten, sjajan trener s kojim idemo, kako se kaže, do 'koske'.