PONUDA DNJIPRU

Mamić i Dinamo žele Nikolu Kalinića!

23.05.2013 u 12:00

Bionic
Reading

Dok Zdravko Mamić čeka da se Eduardo da Silva 'smekša' i prihvati nemoralnu ponudu maksimirskog kluba, dio klupske uprave priprema još jedan eventualni dolazak iz Ukrajine. A i ovog puta riječ je hrvatskom nogometašu, članu Dnjipra, Nikoli Kaliniću

Kako pišu Sportske novosti, uz već spomenutog Eduarda, Dinamo se okrenuo prema Nikoli Kaliniću! Solinjanin je u Dnjipru nezadovoljan statusom (iako ne igra baš malo, 29 utakmica, 10 golova, tri asistencije) i želi promijeniti sredinu. Zdravku Mamiću to nije promaknulo, a Kruno Jurčić, koji je zapravo prvoligaški afirmirao Kalinića dok je 2006. godine radio u Puli, smatra bivšeg pulena idealnim rješenjem za srednjeg napadača. Akcija dovođenja Kalinića (25) krenula je i ona jamči kompliciranu misiju.

Prva je prepreka ugovor. Kalinić je vezan za Dnjipro do 2015. godine, a Ukrajinci su ga 2011. platili Blackburnu sedam milijuna eura. Bogati klub u vlasništvu je bankara kojem novac nije problem, upravo zato nema stresa u pregovorima. Niti im se žuri, niti im je problem ako Kalinić ostane, niti imaju namjere ikome ga pokloniti. Modri su uspostavili liniju s Kalinićevim zastupnicima i sada slijedi provjera njegove zainteresiranosti za transfer u Dinamo i utvrđivanje realnosti financijskih okvira toga vrlo zahtjevnog projekta.