STREAM UŽIVO IZ DINAMA

Maksimir na nogama: Zdravko Mamić ponovno se obraća naciji!

29.10.2012 u 08:57

Bionic
Reading

Još u četvrtak 25. listopada iz press službe Dinama u sve redakcije stigao je dopis da će izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić točno u 12 sati u press dvorani GNK Dinamo održati konferenciju za medije. Ubrzo nakon toga ponovno se oglasila inicijativa ZZD, tako da bi moglo biti vrlo zanimljivo…

Što će biti teme razgovora, teško je reći. Sigurno će biti riječi o slabim igrama Dinama u Ligi prvaka i devet uzastopnih poraza, od kojih je njih osam u nizu izgubljeno s dva ili više razlike.

Vjerojatno će Mamić govoriti i o budućnosti trenera Ante Čačića na klupi Dinama.

Naravno, očekuje se da Mamić kaže koju riječ i o katastrofalnom posjetu utakmicama Lige prvaka usprkos reklamnoj kampanji i akciji u kojoj se navijačima dijeli milijun kuna.

No ono što se već dugo provlači jest dilema hoće li inicijativa Zajedno za Dinamo od Mamića dobiti odgovor na nekoliko pitanja - od spornih stolica na stadionu, trošenja gradskog novca i ugovora s Eduardom pa do incidenta u Auxerreu iz davne 1994. godine…

Inicijativa je objavila na Youtubeu i video pod nazivom 'za koga rade institucije' (KLIKNITE OVDJE ZA PRIKAZ VIDEA), a njen dopis prenosimo u cijelosti.

* stream Mamićeve konferencije UŽIVO gledajte na tportalu od 12 sati!

 


******************************
DOPIS ZZD-a

Kako smo i obećali jučer, 19 je sati i odgovaramo na pitanje tko je Majan Debić, jedan od zaslužnih za Dinamovo izbacivanje iz euro natjecanja 1994. godine u Auxerreu. Iako smo i prethodnim člancima dokazali da apsolutno svi koji su tada bili na utakmici znaju da se radi o Zdravku Mamiću, ipak nam je trebao bolji dokaz, a složit ćete se, nema boljeg dokaza od njegova priznanja. Ispred vas je fotka na kojoj u donjem desnom kutu možete vidjeti dio UEFA-inog izvješća u kojem se spominje Majan Debić, a ostatak fotke je članak Mladena Bariše iz SD-a, 13.10.1994, u kojem Zdravko Mamić sam priznaje što je i kako radio na utakmici protiv Auxerrea.

Članak iz Slobodne Dalmacije, 1994. (kliknite za uvećani prikaz)

Primijetite koliko se njegov opis događaja poklapa s dijelom UEFA-ine odluke o suspenziji Dinama, a koji se odnosi na izmišljenog Majana Debića. Važno je također naglasiti da je Zdravko Mamić u ožujku ove godine još jednom obmanuo hrvatsku javnost i slagao da s tim incidentom nema veze, iako ga je i sam priznao 18 godina prije. Dakle pitanja za Zdravka Mamića na sutrašnjoj presici su:

1. Zašto ste lagali i pokušali obmanuti hrvatsku javnost da vi niste Majan Debić?
2. Tko je i zbog čega lažirao vaše ime i dostavio UEFA-i krive podatke i izmišljenog Debića?
3. Kako vas nije sram glumiti borca protiv huliganizma kad ste dokazano i ovim slučajem jedan od najvećih huligana u Dinamovoj povijesti?

I da, nismo još gotovi s dokazima, ali čekamo sutrašnju presicu (ponedjeljak 12 h, op.a.), na kojoj ćete još jednom pokazati da ste kukavica koja se skriva iza izmišljenih navijača, izmišljenih imena i igrača. I ne, gospodine Mamić, prijetnje nas neće zaustaviti, tako da od toga možete odmah odustati.