SAMO NA MAXSPORTU

Makarska ima savršenu promociju nove dvorane; UEFA Futsal Liga prvaka (opet) podno Biokova, a među elitom i dva hrvatska kluba

24.10.2022 u 21:22

Bionic
Reading

Jesenski dani rezervirani su za glavnu rundu Lige prvaka, a Hrvatska će ove sezone po prvi put u njoj imati dva predstavnika. Riječ je o Novom vremenu i Futsal Puli koji će se od 26. do 29. listopada u Makarskoj boriti za plasman među 16 najboljih momčadi Europe. Sve utakmice prenosit će se na programu MAXSporta 1 i MAXSporta 2 (MAXtv)

Makarska će do kraja listopada biti u centru pozornosti, otvaranje Apfel Arene je velika stvar za cijelu rivijeru, a od 26. do 30. listopada na programu su utakmice Lige prvaka uprotiv Sporting Lisabona, MFC Ayata i Futsal Pule.

Sve utakmice završnice futsalske Lige prvaka pratite na MAXSport kanalima! Više informacija OVDJE.

'Treća nam je ovo Liga prvaka, uvijek je lijepo sjediti u ovom društvu. Dalje idu tri od četiri momčadi, naravno da je maksimalno zadovoljstvo kao prvak predstavljati zemlju u UEFA natjecanju. Nas sve skupa ispunjava ponosom, od UEFA-e smo prepoznati kao jako dobri domaćini, a s obzirom da u isto vrijeme Makarska obilježava Dan grada, taj tjedan će se živjeti na poseban način', rekao je sportski direktor Novog vremena Borislav Vuković.

Trener makarskog kluba Ivan Božović otkrio je s kakvim ambicijama njegova momčad izlazi na teren.

'Mi smo uradili sve što je bilo moguće, s obzirom da smo imali otežavajuće okolnosti vezane za povrede i reprezentativne stanke, kojih do sada nije bilo. Svi znaju da je Liga prvaka u periodu do Nove godine glavni target, na kojega smo usmjereni. Bit ćemo maksimalno motivirani, fizički i taktički spremni dočekati prvu utakmicu. Duboko vjerujem da ćemo ostvariti naš primaran cilj, plasman u elitnu rundu. Nitko tko dođe u dvoranu neće zažaliti, sigurno će uživati'.

Tko je favorit, a tko autsajder u skupini Lige prvaka?

'Sporting je favorit i u final-foru, radi se o momčadi posebne vrijednosti. Kazahstan stoji iza futsala, a Ayat je njihov predstavnik. Zatražili su izravan prijenos, jednako kao i Portugalci, a imaju i pet Brazilaca u sastavu. Oni su broj dva, a mi i Pula bismo se trebali boriti za treće mjesto. Svaka utakmica je nova, Osijek, novajlija u ligi nas je namučio, bez maksimalnog angažmana ne možete pobijediti nikoga. Novo Vrijeme je i došlo do visoke razine jer ima pobjednički mentalitet', pojasnio je sportski direktor Vuković, te za kraj komentirao činjenicu što se već treći put u Europi sastaju sa Sportingom.

>> Sav hrvatski nogomet pratite na MAXSport kanalima

'Prvi put smo primili šest komada u Lisabonu. Bili smo preimpresionirani dvoranom, događajem i protivnicima. Onda smo s pojedinačno najkvalitetnijom momčadi nastupili u Tyumenu, Izgubili smo 4:0, u dvije utakmice smo ostali bez postignutog gola. Nadam se da će ovi momci koji sada igraju zaista uživati u tome i da neće biti opterećeni kao prve i druge godine, te da će sve skupa izgledati malo drugačije, pogotovo u odnosu na onu utakmicu u Lisabonu'.

Parovi:

26.10.2022.

  • 18:00 – 20:00 Sporting Clube de Portugal – MNK Futsal Pula
  • 20:30 – 22:30 MFC Ayat – MNK Novo vrijeme Makarska

27.10.2022.

  • 18:00 – 20:00 MFC Ayat – Sporting Clube de Portugal
  • 20:30 – 22:30 MNK Novo vrijeme Makarska – MNK Futsal Pula

29.10.2022.

  • 18:00 – 20:00 MNK Futsal Pula – MFC Ayat
  • 20:30 – 22:30 MNK Novo vrijeme Makarska – Sporting Clube de Portugal

Prijenos na: MAXSport 1 i 2