la liga - 35. kolo

Madridski Real ponovno na 'plus 4' pred Barcelonom, 'kraljevima' i ovog puta VAR bio od pomoći

11.07.2020 u 00:09

Bionic
Reading

Nogometaši Reala pobjedom 2:0 nad Deportivo Alavesom i osvajanjem tri boda, ponovno su odmaknuli Barceloni na četiri boda.

Momčad Zinedinea Zidanea posve zasluženo stigla je do pobjede nad Alavesom. I jedni i drugi imali su svoje motive. Real lovi naslov prvaka, dok momčad iz Vitorije pokušava pobjeći s dna La Lige.

Prvi su prigodu imali gosti, nakon što je Joselu već u 3. minuti pogodio gredu.

'Kraljevi' su poveli već u 11. minuti, nakon što je Mendy zaustavljen prekršajem, ali kako se taj start dogodio na rubu kaznenog prostora, dobrodošla je potvrda VAR-a.

I bio je sudac Gil Manzano u pravu. Precizan s bijele točke bio je Karim Benzema.

Zaprijetili su i gosti, ali Courtois se sjajno postavio i još instinktivnije reagirao pri pokušaju Lucasa Pereza.

U drugom dijelu vidjeli smo i promjenu sudaca, jer Manzano je u jednom sudaru uganuo zglob, pa je umjesto njega u drugih 45 minuta pravdu dijelio Rodríguez Carpallo.

A već u 50. minuti i on je morao tražiti asistenciju VAR-a. No, kod gola Asensija sve je bilo čisto, odnosno igrač Reala nije bio u zaleđu, pa je i taj gol posve regularan.

Luka Modrić je odigrao vrlo dobru partiju i izašao je iz igre u 69. minuti.

Do kraja je Real rutinski sačuvao svoju prednost, ali i napravio još jedan veliki korak prema naslovu prvaka. Real je na 80 bodova, Barcelona na 76., a do kraja su ostala još tri kola.

  • +9
Real Madrid - Deportivo Alaves Izvor: EPA / Autor: JuanJo Martin