ružne scene

[VIDEO] Potukli se hrvatski i mađarski navijači; šest osoba privedeno, jedna završila u bolnici

09.10.2019 u 22:55

Bionic
Reading

Pred Hrvatskom i Mađarskom dvoboj je kvalifikacija za odlazak na Euro 2020. godine. Domaćin utakmici je Split, a na poljudskom stadionu očekuje se 34.000 gledatelja

Interes među hrvatskim navijačima za ovu utakmicu bio je ogroman, jer u Splitu su navijači posljednju službenu utakmicu mogli gledati davne 2011. godine.

Igralo se i poslije, prvo prijateljska sa Švicarskom 2012. godine, a potom i pred praznim tribinama protiv Italije 2015. godine.

S toga nije ni čudno da su ulaznice planule u vrlo kratkom roku.

Baš kao i u Mađarskoj, jer njihova izabrana selekcija je protiv Hrvatske u ožujku upisala jednu od najvećih povijesti u novije vrijeme.

Naravno, s tim optimizmom u Splitu su stigli i mađarski navijači, koji su se u svom stilu fotografirali na jednom od splitskih simbola - plaži Bačvice.

Inače, gostujućih se navijača očekuje između 1.800 i 2.000, a s obzirom na ovu fotografiju, sigurni smo da neće biti baš tihi. Osim toga, u ovakvoj formaciji obično stoje navijači spremni i za nešto drugo osim navijanja.

Izvor: Društvene mreže

Nažalost, te crne slutnje obistinile su se vrlo brzo.

Kako prenosi Dalmatinski portal, kod Koteksa je večeras došlo do sukoba dvije skupine navijača. Prema prvim informacijama, privedeno je pet hrvatskih državljana i jedan mađarski. Jedan Mađar je završio u splitskoj bolnici.

Ovo nije prvi incident koji se dogodio uoči utakmice koja će se u četvrtak u 20,45 sati održati na stadionu Poljud između Hrvatske i Mađarske. Koji sat ranije skupina Mađara, kojih je prema tvrdnjama očevidaca bilo stotinjak, nakratko se potukla prilikom prolaska kroz uže središte grada, ali ih je interventna policija ubrzo smirila.

Kasno u srijedu ujutro u gradskoj četvrti Meje na kombiju mađarskih tablica razbijena su stakla, zbog čega je policija privela tri osobe. U tom incidentu nije bilo ozlijeđenih, budući da je vozilo bilo parkirano te se u njemu nije nitko nalazio.

Drugi incident dogodio se u Ulici slobode, gdje je oko 15,30 sati veća skupina navijača pokušala napasti dvije osobe, najvjerojatnije Mađare. Policija je spriječila obračun većih razmjera te su uhićene dvije osobe.