'laka konjica' u strahu

Mađarski izbornik zna da ga na Poljudu čeka pravi pakao, zato je svojim igračima dao važan savjet

09.10.2019 u 11:32

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak (10. listopada, 20.45 sati) u Splitu dočekuje Mađare. Poljud je već odavno rasprodan, Mađare će dočekati gotovo 34.000 navijača...

Krajem ožujka Mađari su u 2. kolu kvalifikacija za plasman na Euro 2020. godine u Budimpešti pobijedili Hrvatsku 2:1. Bila je to jedna od najvećih pobjeda nekadašnje 'lake konjice' u posljednjih desetak godina. No, sada ih na Poljudu čeka uzvrat... Izabranici Zlatka Dalića spremni su iskupiti se za taj neočekivani poraz iz Budimpešte.

Jasno je to i mađarskom izborniku Marcu Rossiju (55), talijanskom stručnjaku koji je prošlog ljeta sjeo na mađarsku klupu.

'Svjesni smo koliko je Hrvatska jaka. Jedno je psihički i taktički se spremiti za utakmicu, a sastavim druga stvar je izaći na travnjak', kazao je Rossi u najavi utakmice i potom otkrio što je savjetovao svojim izabranicima:

'Ne smijemo se prepasti tamo, moramo biti hrabri...'

Jasno je da Mađari strahuju od paklene atmosfere koja će ih dočekati na Poljudu. Rasprodano je svih 33.972 ulaznica, svi su se u Dalmaciji i okolici zaželjeli utakmica hrvatske reprezentacije u Splitu.

  • +24
Trening hrvatske reprezentacije u Omišu Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

'Svima nam je jasno da moramo pokazati poštovanje prema svjetskim doprvacima', rekao je Rossi kad su ga upitali o utakmici iz ožujka u kojoj je srušio Hrvatsku 2:1 te zaključio:

'Ako uzmemo u obzir činjenicu da je svaka utakmica nova priča, onda nam ta pobjeda ništa ne znači. Ipak, lijepo se podsjetiti na tu predstavu. Naravno, moramo biti ponizni, skromni i ne smijemo govoriti kako idemo u Split ponovno pobijediti Hrvatsku.'

Izvor: Pixsell / Autor: tportal.hr