NAKLON DO PODA

Ma kakav Đoković, Nadal... On je najveća priča tenisa na Igrama

02.08.2016 u 10:40

Bionic
Reading

Leander Paes (43) jedan je od najboljih igrača u parovima svih vremena, a Olimpijske igre u Riju bit će mu čak sedme u karijeri po čemu je rekorder u svijetu tenisa

Indijski tenisač mijenja povijesne knjige Igara. I s 43 godine na leđima bit će dio najvećeg sportskog događaja. Igre u Riju su mu sedme, a nije ni jedne propustio od 1992. i Barcelone.

'Predstavljati 1,3 milijarde Indijaca u svojem sportu velika mi je čast', rekao je Paes za CNN.

U karijeri je osvojio čak 18 grand slamova u mješovitim i muškim parovima. No vrhunac na Igrama nije se dogodio u parovima nego u pojedinačnoj konkurenciji kada je stigao do svoje jedine olimpijske medalje, bilo je to 1996. u Atlanti.

'Već imam odličje u pojedinačnoj konkurenciji, tako da stvarno želim osvojiti i medalju u parovima kako bih ih stavio jednu do druge. Ova sada je pored kreveta u malom sefu, pogledam je svaki dan kada sam doma. Ozbiljan sam', rekao je Paes koji će igrati u paru s 36-godišnjim Rohanom Bopannom.

Paes dolazi iz sportske obitelji, otac Vece bio je igrač hokeja na travi te ima broncu s Igara iz Münchena 1972. koje će ostati upamćene po strašnom terorističkom napadu i ubojstvu izraelskih sportaša, a na istim Igrama nastupila je i njegova majka Jennifer za košarkašku reprezentaciju Indije.

'Otac je moj najveći heroj. Želim ga oponašati kao čovjeka, kao oca, kao sportaša', govorio je Paes.

Iako su mu ovo sedme Igre i dalje osjeća uzbuđenje. 'Uvijek sam želio biti olimpijac. Veselim se ceremoniji otvaranja. Sudjelovati na otvaranju i ušetati kao rekorder kod tenisača bit će čarobno', izjavio je Paes koji je na OI 2000. u Sydneyju imao čast nositi indijsku zastavu.