DOLASKOM JAMESA

Luki Modriću ipak prijeti sjedenje na klupi!

27.07.2014 u 18:51

Bionic
Reading

Trener Reala Carlo Ancelotti imat će velikih problema pri podjeli minutaže svojim zvijezdama, a među onima koji bi mogli povremeno završiti na klupi je i naš Luka Modrić…

Dolaskom Tonija Kroosa i Jamesa Rodrigueza konkurencija se u momčadi Reala dodatno zaoštrila. Čak ni prodaja Angela di Marije u PSG, o kojoj se dosta piše posljednjih dana, neće Ancelottiju olakšati posao pri izboru igrača.

Osovina Bale-Benzema-Ronaldo, koju Španjolci zovu BBC, prošle je godina bila napadačka sila Reala u 4-3-3 postavi, ali ove godine tu je i James Rodriguez i pitanje je kako će trener posložiti momčad kako bi sve četiri zvijezde mogle igrati. Jedna od ideja je povlačenje nekog dalje od gola, no niti jedan od ova četiri igrača to ne bi dobro prihvatio.

Druga ideja, koja se ne bi svidjela hrvatskim ljubiteljima nogometa, je igra Reala sa samo dvojicom klasičnih veznih igrača. Jedan bi definitivno bio Toni Kroos, a iz momčadi bi trebao ispasti Xabi Alonso ili Luka Modrić, a možda bi se i izmjenjivali, piše Marca.

Naravno, sve su to mogućnosti s kojima bi se Ancelotti borio kada bi svi bili fizički spremni i odmorni, ali trenutna situacija nije takva. Rodriguez je došao kasno, Ronaldo liječi koljeno, a Benzema također kasni s pripremama pa će dobivati priliku oni koji su najspremniji.

Ove sezone očekuje se da će Ancelotti više igrača rotirati nego u prošloj, što bi moglo smanjiti minutažu Modrića, ali definitivno će i dalje dobivati dovoljno prilika…