Platili samo 300 eura

Lukavi trik Barcelone kojim su na Griezmannu uštedjeli 80 milijuna eura; je li moguće da postoji ovakva rupa u zakonu?

26.09.2019 u 14:55

Bionic
Reading

Španjolski nogometni savez kaznio je Barcelonu zbog nelegalnosti u pregovorima s francuskim napadačem Antoineom Griezmannom za kojeg su u ljeto platili Atletico Madridu 120 milijuna eura

Od prije je poznato kako su čelnici Atletica tražili za Griezmanna odštetu od 200 milijuna eura, koliko je pisalo u klauzuli ugovora, ali su spretni Barcelonini pregovarači uspjeli spustiti cijenu za čak 80 milijuna eura.

No, ubrzo nakon toga Atletico je prijavio Barcelonu zbog nelegalnosti u pregovorima s Griezmannom uz dokaz kako je transfer dogovoren prije 1. srpnja kada je klauzula još uvijek iznosila 200 milijuna eura. Ukratko, čelnici Atletica nisu se željeli samo tako odreći prilike da pokušaju naknadno dobiti još 80 milijuna eura, ali usprkos tome što su predočili niz dokaza na koncu će dobiti samo – mrvice.

Naime, Nogometni savez Španjolske donio je odluku kako Barcelona mora platiti svega 300 eura zbog tzv. nelegalnih pregovora što u prijevodu znači kako je Atletico dobio jedva za pokrivanje ručka i gubitka vremena prilikom iznošenja dokaza. Naravno, Barcelona se ovim lukavim trikom, jer su plativši kaznu priznali kako su bili u nelegalnim pregovorima, praktički narugala Atleticu i svim ostalim klubovima. A to im je omogućio disciplinski pravilnik ili tzv. rupa u zakonu koju su vješto iskoristili.

S druge strane ispada kako je Barcelona odlično prošla. Uštedjela je lukavim manevrom 80 milijuna eura, a kazna koju su platili je zaista bizarna jer je u protuvrijednosti kao tri Griezmannova dresa koja se mogu kupiti u fan shopu na stadionu Camp Nou.

  • +5
La liga, Barcelona - Valencia Izvor: EPA / Autor: Enric Fontcuberta