la liga - 37. kolo

Luka Modrić vodio Real do pobjede i 34. naslova prvaka; Barcelona se osramotila na Nou Campu i s igračem više izgubila od Osasune

16.07.2020 u 23:01

Bionic
Reading

Nogometaši madridskog Reala pobjedom 2:1 nad Villarrealom kolo prije kraja španjolske La Lige osigurali su 34. naslov prvaka. Asistent strijelcu prvog gola Karimu Benzemi bio je naš Luka Modrić. U drugom dijelu, nakon najblaže rečeno, sumnjivo dosuđenog penala nakon pada Sergija Ramosa, ali i ponovljenog penala, Real je povećao prednost. Ipak, u zadnjih desetak minuta domaćini su ipak strijepili jer Iborra je zabio i smanjio zaostatak 'žute podmornice' na 1:2.

Momčad Zinedinea Zidanea uoči pretposljednjeg kola imala je četiri boda prednosti pred prvim pratiteljem, Barcelonom. I računica je bila jasna, 'kraljevima' je trebala pobjeda kako bi i matematički osigurali naslov prvaka.

Naravno, u Madridu nisu mogli ni pomisliti da bi Barcelona mogla izgubiti od Osasune, a što se i dogodilo jer je na Nou Campu završilo 1:2, pa su maksimalno angažirano ušli u ovaj okršaj. I od prve minute su se nametnuli na stadionu Alfreda Di Stefana.

Posebno raspoložen bio je Luka Modrić, koji je stvorio prvu veliku neugodnost gostujućem vrataru, pucavši u 16. minuti, ali se Asenjo dobro ispružio na njegovu 'bombu' s 25 metara.

Odigrao je Modrić i jedan 'sombrero', pa je režiser TV prijenosa utakmice imao što pokazivati u trenucima dok su igrači pili vodu.

No, iako su 'kraljevi' dominirali, u vodstvo su došli nakon velike greške gostujućih igrača, koji su pri izlaženju sa svoje polovine poklonili loptu domaćinima. To jest, Casemiro je pročitao kamo će lopta krenuti, dodao je do Modrića, a hrvatski reprezentativac sjajnom asistencijom pripremio 'pola gola' za Karima Benzemu.

Najbolji potez drugog poluvremena opet je bio u režiji Luke Modrića. Zbilo se to u 53. minuti, kada je vanjskim dijelom kopačke poslao milimetarski preciznu loptu u for Carvajalu.

Ali nije Modrić samo dijelio lopte, nego je šprintao, uklizavao, vraćao se do svog 16-erca poput pravog stopera. I sve to s pune 34 godine. Iako je 'letio' po terenu kao da je deset godina mlađi.

I s toga nije ni čudo da se navijači Reala pitaju zašto mu Florentino Perez ne ponudi novi ugovor.

Ne sumnjamo da bi Modrić potpisao i samo dan prije isteka aktualnog, ali bilo bi puno korektnije prema hrvatskom igraču da se to riješi puno, puno ranije.

  • +17
Real - Villarreal Izvor: EPA / Autor: Rodrigo Jimenez

Inače, u drugom dijelu Real je zabio i još jedan gol. Ovog puta, uz 'poklon' suca Alejandra Hernandeza, koji je procijenio da je Quintillà prekršajem zaustavio Ramosa.

Kapetan Reala primio se i izvođenja kaznenog udarca, ali umjesto da ga on pukne samo je dotaknuo loptu na koju je natrčao Benzema. No, Francuz je utrčao prerano, pa je sudac morao ponoviti kazneni udarac. Iz drugog pokušaja, Benzema je bio precizan, ali ni to mu nije pomoglo da prestigne Messija na listi najboljih strijelaca.

Očito uvjereni u pobjedu, Realovi su se igrači opustili pa su u 82. minuti primili gol, strijelac je bio Iborra.

Na svu sreću po Real, do kraja je ostalo ipak premalo vremena, iako se u tim minutama osjetila nervoza, koju je dodatno potaknuo Marokanac Chakla, ali je njegov udarac s desetak metara otišao preko gola.

I onda u sudačkoj nadoknadi nove sjajne intervencije Courtoisa, koji je zaustavio dva pokušaja Iborre.

Rezultat se više nije mijenjao, bez obzira što je Asensio zabio gol, ali koji je poništen zbog igranja rukom Benzeme.

Barcelona je razočarala porazom kod kuće od Osasune (1:2). Hrabri gosti su poveli preko Arnaiza (15), Messi je izjednačio u 62. minuti, a Osasuna i s igračem manje pogotkom Tporesa (90+4) dolazi do velike pobjede. Ivan Rakitić je igrao do 67. minute.

Mallorca je domaćim porazom od Granade (1:3) ispala iz lige i pridružila se Espanyolu, a Ante Budimir je odigrao cijelu utakmicu za otočku momčad.

U opasnosti je i Celta, koja je u Vigu poražena od Levantea (2:3), pa im se na bod približio Leganes, koji je slavio kod Athletica u Bilbaou (2:0). Filip Bradarić je ušao u igru za Celtu u 48. minuti.