FIFA_SP_2018.svg

pravi kapetan

Luka Modrić u pet dana za Hrvatsku koliko u godinu dana za Real Madrid!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 22.06.2018 12:12
  • Objavljeno 22.06.2018 u 11:39
Bionic
Reading

Luka Modrić postigao je dva pogotka za hrvatsku nogometnu reprezentaciju u dvije utakmice na Svjetskom prvenstvu, koliko je zabio i za Real tijekom cijele prošle sezone...

Naš 32-godišnji briljantni veznjak zaista igra kapetanski na SP-u u Rusiji. Sjajno je vodio igru Hrvatske protiv Argentinaca ovog četvrtka u Nižnji Novgorodu, a nakon penala kojeg je realizirao protiv Nigerije ovaj je put zabio prekrasan pogodak dalekometnim udarcem kojim nije dao nikakvih izgleda Willyju Caballeru.

  • +41
SP 2018., skupina D: Hrvatska - Argentina Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

'Prije svega, presretni smo što smo prošli u drugi krug, a meni je ovaj pogodak svakako bio izrazito važan, možda mi je i najdraži za reprezentaciju. No, najvažnija je naša pobjeda, ali moramo ostati mirni i izbjeći euforiju. Treba se usredotočiti na sljedećeg suparnika i nastaviti raditi. Idemo korak po korak. Imamo odličnu momčad i vjerujemo u sebe,' izjavio je Luka Modrić nakon susreta.

Zanimljivo, Modrić je u pet dana zabio dva pogotka za Hrvatsku, isto koliko i u cijeloj prošloj sezoni u dresu Reala. Naime, bio je strijelac tek jednom u Primeri protiv Deprotiva 21. siječnja, a u Ligi prvaka zabio je APOEL-u 21. studenog.

No, Dalić je uspješno probudio realizatora u Luki koji vjeruje da je čudesna noć protiv Argentine bila tek početak.

'Ova pobjeda dat će nam dodatno samopouzdanje i pokazali smo da se s pravom mnogo očekuje od ove reprezentacije. Ostvarili smo prvi cilj, no vjerujem da možemo ostvariti još više. Svaka će sljedeća utakmica biti teška. Možda ova naša pobjeda izgleda lagana, ali nije bila. Morali smo odigrati savršenu utakmicu,' zaključio je vođa generacije koja ima priliku u Rusiji ostvariti svoj najbolji rezultat...