AKO SU PAMETNI...

Luka Modrić to ne smije doživjeti, bila bi to katastrofalna pogreška!

01.04.2018 u 16:08

Bionic
Reading

U subotu je madridski Real sigurno prošao gostovanje kod Las Palmasa (3:0), a Luka Modrić pokazao je koliko znači 'kraljevskom klubu' i da bi bila velika pogreška da ga u ljeto prodaju

Hrvatski kapetan na terenu je proveo 61 minutu, nije bilo ni potrebno više, jer je gostujuća momčad već sve riješila i vodila s uvjerljivih 3:0. Modrić je opet pružio jako dobru predstavu, imao asistenciju za Balea kod prvog pogotka, te je pokazao kako je ozljeda lista noge zaliječena i kako će biti potpuno spreman za prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv Juventusa u Torinu (utorak, 20.45 sati).

Naš veznjak stigao je na Santiago Bernabeu u kolovozu 2012., bio je suočen s mnoštvo kritičara koji su sumnjali da može uspjeti u klubu kao što je Real, ali on ih je svojim igrama razuvjerio te se nametnuo kao jedan od najboljih pojedinaca koji je ugradio veliki dio sebe u osvajanju po tri Lige prvaka i klupska svjetska prvenstva te po jedno prvenstvo i Kup kralja. Jednom riječju – nezamjenjiv!

  • +13
Luka Modrić - zvijezda Real Madrida i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

No posljednjih mjeseci strani mediji sve učestalije spominju kako će Modrić napustiti Real iako ima ugovor do ljeta 2020. Španjolski novinari su uvjereni da u klubu razmišljaju da je najbolje sada prodati Modrića dok još mogu za njega dobiti pristojan iznos, jer je hrvatski reprezentativac navršio 32 godine, a kao moguća nova destinacija najviše se spominjao Tottenham. Navodno ni Modrić nema ništa protiv takvog raspleta, da se vrati u londonski klub.

Ipak, ako se dobro analiziraju igre Reala bez Modrića i s njime u sastavu vidi se koliko je španjolski prvak ovisan o raspoloženom Hrvatu. Dobro, nije Modrić više mlad, napale su ga i ozljede, ali uz mudro doziranje utakmica i minutaže (što je trener Zinedine Zidane dokazao da zna) Modrić može bez problema odraditi svoj ugovor do kraja i to na visokoj razini.

Zaista bi bila katastrofalna pogreška 'kraljesvkog kluba' da se u ljeto ove godine odrekne hrvatskog veznjaka koji je nebrojeno puta začepio usta svojim kritičarima i dokazao da je najbolji kada je najpotrebnije. Konačnu odluku donijet će zajedno Luka i Real, najvjerojatnije poslije Svjetskog prvenstva, ali ako su u Madridu pametni našeg kapetana neće pustiti do njegove nogometne mirovine.