dramatični trenuci

Bijesni Cristiano Ronaldo izazvao totalni kaos; otvoreno je zaprijetio napuštanjem portugalske reprezentacije

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 08.12.2022 12:44
  • Objavljeno 08.12.2022 u 12:44
Bionic
Reading

Portugalski sportski dnevni list Record donosi kako je došlo velike svađe između Cristiana Ronalda i izbornika Fernanda Santosa, nakon čega je Ronaldo zaprijetio da će napustiti reprezentaciju i vratiti se u Portugal

Cristiano Ronaldo nije bio zadovoljan odlukom izbornika Fernanda Santosa da utakmicu osmine finala SP-a protiv Švicarske započne s klupe.

U prvih 11 portugalske reprezentacije umjesto Ronalda je zaigrao Goncalo Ramos koji je Švicarcima na toj utakmici utrpao tri gola uz još jednu asistenciju. Realno, Portugalci na terenu nisu ni osjetili da Ronalda nema, a on je u igru ušao tek u 73. minuti.

Dan kasnije Ronaldo je nastavio po svom te je odbio odraditi trening s igračima koji su igrali malo ili uopće nisu ulazili u igru protiv Švicaraca. On je radio po svom programu, ignorirajući upute izbornika i članova stručnog stožera, a da je situacija više nego dramatična potvrdio je i sam izbornik Fernando Santos.

'Ronaldova uloga u ostatku SP-a? Teško mi je sad reći nešto konkretno, to tek trebamo definirati', komentirao je Ronaldovo ponašanje izbornik.

Portugalski mediji tvrde kako je ovim potezima Ronaldo definitivno izgubio mjesto u prvih 11 te da će u subotu (10. prosinca, 16 sati), kad Portugal igra četvrtfinale protiv Maroka, gotovo sigurno ostati na klupi!

  • +5
Cristiano Ronaldo, SP u nogometu, Portugal-Južna Koreja, ljutit napušta teren Izvor: Profimedia / Autor: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Koliko je stanje u portugalskoj reprezentaciji ozbiljno govori i činjenica da se oko svega oglasio i Portugalski nogometni savez (FPF).

'Informacije objavljene u četvrtak govore da je Cristiano Ronaldo prijetio napuštanjem reprezentacije u razgovoru s izbornikom Fernandom Santosom', navodi FPF u ovom priopćenju te dodaje:

  • +7
Portugal - Švicarska, osmina finala SP-a u Katru, 2022. Izvor: EPA / Autor: ROLEX DELA PENA

'FPF ističe da kapetan reprezentacije Cristiano Ronaldo ni u jednom trenutku nije prijetio da će napustiti reprezentaciju tijekom boravka u Katru.'

Ovo priopćenje je odgovor na članak objavljen u portugalskom sportskom dnevniku Record, koji je u četvrtak napisao da je 'Cristiano Ronaldo zaprijetio odlaskom'.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal