novine 'vrište'

Luka Modrić natjerao je Zinedinea Zidanea da odustane od omiljenog mu sustava?

25.11.2019 u 14:08

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i veznjak madridskog Reala, Luka Modrić, obilježio je subotnju 3:1 pobjedu protiv Real Sociedada, u kojem je upisao dvije asistencija te zabio prekrasan pogodak

Iako je prema Luki Modriću ove sezone bilo usmjereno više kritika nego pohvala, baš kao i prema Realu, 34-godišnji kapetan hrvatske reprezentacije nakon odlične igre protiv Real Sociedada opet je na naslovnicama.

Jer bio je Modrić pokretač svega dobrog u subotnjem okršaju, a u koji je Real ušao s velikom greškom Sergija Ramosa, a što je za posljedicu donijelo i vodstvo gostiju.

Ipak, Modrić, koji se nakon pobjede nad Slovačkom ekspresno vratio u kamp Reala, kako bi se posve oporavio i spriječio eventulane nove ozljede, samim time i dodatno navukao bijes čelnika 'kraljevskog kluba' zbog nastupa u reprezentativnom dresu, preuzeo je igru Reala u svoje ruke i sjajno je vodio do pobjede. Uz to, odličan nastup zaključio je prekrasnim golom.

  • +5
La liga, Real Madrid – Real Sociedad Izvor: EPA / Autor: Rodrigo Jimenez

A kada je Modrić u takvom raspoloženju, onda su i suigrači puno bolji. S toga ovog ponedjeljka španjolska Marca, inače sklona 'kraljevima', piše hvalospjeve i sugerira kako će Zinedine Zidane, uz takvu igru svoje momčadi, morati mijenjati njemu omiljenih 4-3-3 u sustav 4-4-2.

Naravno, u fokusu će biti Luka Modrić, dok bi se Eden Hazard primaknuo Karimu Benzemi. Uz hrvatskog veznjaka, zaigrali bi Casemiro, Toni Kroos i Valverde, a kao najveće žrtve ispali bi Rodrygo ili Gareth Bale.

Prvi znakovi onoga što Zidane misli napraviti i hoće li mijenjati sustav igre, vidjet ćemo već ovog utorka kada će u Madrid stići PSG. Za očekivati je da će Kroos, koji je protiv Real Sociedada ušao s klupe, sada biti u početnom sastavu, uz naravno - impresivnog Luku Modrića.