VELIKAN UZ VELIKANA

Luka Modrić još je 2019. godine iskazao nevjerojatnu počast genijalnom Peleu; ove riječi to dokazuju

30.12.2022 u 07:58

Bionic
Reading

Nogometni svijet oprašta se od legendarnog Brazilca Pelea, koji je preminuo u četvrtak u 83. godini

Iako je još krajem studenoga završio u bolnici, te se strahovalo od ovakvog raspleta, molitve za pomoć Peleu, ulijevale su nadu da će ovaj nogometni velikan ipak izaći iz bolnice.

Nažalost, u četvrtak je iz Sao Paula stigla najtužnija vijest.

'Bolnica Israelita Albert Einstein s tugom može potvrditi da je danas u 15.27 sati preminuo Edson Arantes do Nascimento 'Pele' od posljedica višestrukog zatajenja organa. Uzrok je napredovanje raka debelog crijeva, a zbog kojeg je bio zaprimljen', priopćila je bolnica.

Naravno, o Peleu, trostrukom svjetskom prvaku, koji je do prvog trofeja stigao sa 17 godina, ispričane su prekrasne priče, ali u svima je zaključak bio jedinstven - jer je on bio 'nogometni Kralj'.

S takvom se porukom putem instagram od Pelea oprostio i hrvatski nogometni velikan, Luka Modrić, koji je godinama 'prva violina' madridskog Reala, a godine 2018. doživio je i prizanje cijelog svijeta.

'Kralj, Pele. Počivaj u miru', napisao je Modrić.

Ali da to nije samo 'kurtoazna' poruka, Luka Modrić je potvrdio i u jesen 2019. godine ovom izjavom.

'Uh, čast mi je i privilegija biti uz ovu legendu. Evo, kada gledam njegov potpis, osjećam njegovu veličinu', izjavio je Modrić tada prilikom davanja autograma jednom nogometno zanesenjaku, koji u svojoj bilježnici ima i potpise Eusebija, Diega Maradone, Lionela Messija.... Naravno, i Pelea i Luke Modrića, jednog do drugog.