BORBA ZA EURO 2024.

Luka Modrić i društvo zbog ovog podatka pod velikim su pritiskom; evo detalja

08.09.2023 u 14:32

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom su dvije nove kvalifikacijske utakmice u borbi za Euro 2024.

Prva se utakmica igra u petak 8. rujna protiv Latvije na rasprodanoj Rujevici (20.45), a tri dana kasnije, 11. rujna, Vatreni gostuju kod Armenije u Erevanu (18.45).

>> Hrvatska nastavlja put prema Euru 2024, ovo je Dalićevih 11 za Latviju

Jasno je kako Luka Modrić i društvo imaju samo jedan cilj, a to je osvajanje maksimalnih šest bodova. Pogotovo ako se sve to gleda iz perspektive remija protiv Walesa u Splitu u 1. kolu.

Trenutačno je na vrhu skupine D Turska (3 pobjede) koja ima pet bodova više od Hrvatske, ali i dvije odigrane utakmice više. No, pobjeda Vatrenih 0:2 na gostovanju kod Turske dovoljno govori tko je favorit skupine, ali to sad treba pokazati u 180 minuta 'rujanskog prozora.'

Na Euro 2024. putuju dvije najbolje momčadi iz skupine, ali vrlo je važno osvajanje prvog mjesta. Razlog je ždrijeb u koji bi Hrvatska putovala iz prve ili druge jakosne skupine.

Kakva je računica napisao je profesor Tomislav Globan na svom službenom profilu na platformi X (bivši Twitter).

'Plasman na EURO ne bi smio doći u pitanje, ali nije svejedno u kojem potu ćemo tamo završiti; 1. mjesto u kvalifikacijskoj grupi nam osigurava najmanje Pot 2, a za Pot 1 morali bi biti među 5 najboljih pobjednika skupina. Šanse su nam trenutno podjednake za Pot 1 i 2', napisao je Globan.

Ukratko, ako Hrvatska završi u prvoj jakosnoj skupini izbjegla bi na Euru u skupini neke moćne protivnike kao što su Njemačka, Portugal, Francuska ili Engleska.

No, druga jakosnoj skupina donosi sigurno jednu od najjačih reprezentacija. Ali prvo treba apsolvirati Latviju i Armeniju.

Stoga je jasno kako su Luka Modrić i ostali Vatreni zbog ovog podatka i izračuna pod malo većim pritiskom nego se činilo. Svaki bod je važan.

Standings provided by Sofascore