promašaj ili ...?

Luka Jović ovo nije očekivao: Real ga doveo za veliki novac na inzistiranje Zidanea, a sada završio na tribinama

03.03.2020 u 09:49

Bionic
Reading

Srpski nogometni reprezentativac i napadač madridskog Reala, 22-godišnji Luka Jović, najveći španjolski derbi i pobjedu 2:0 protiv Barcelone, pratio je s tribina Santiago Bernabeua. Naravno, s obzirom na to da je u ljeto 2019. godine u Real stigao na inzistiranje Zinedinea Zidanea, sada je posve nejasno zašto ga trener ignorira.

Luka Jović u ljeto 2019. godine stigao je u Real iz frankfurtskog Eintrachta za velikih 60 milijuna eura, i s epitetom odličnog mladog napadača, a što je potkrijepio sa 17 bundesligaških golova u sezoni ranije.

Naravno, nitko nije očekivao da će tada još 21-godišnji Srbin izgurati iz momčadi Karima Benzemu i nadomjestiti Ronaldove golove. Ali i da će dobivati ovako mizernu minutažu, još je manje bilo vjerojatno. Tim prije što je baš Zinedine Zidane inzistirao na Jovićevoj kupovini.

Jasno je da su Realu jedino mjerilo rezultati, ali da protiv Levante, Betisa ili Valladolida ne može dobiti više minuta, nije nam baš jasno.

Jedinu utakmicu u kojoj je odigrao svih 90 minuta bila je protiv Osasune, ali to se dogodilo još u rujnu prošle godine. Protiv te iste Osasune, početkom veljače, u samo tri minute provedene na terenu, zabio je gol, ali potom u sljedeće četiri utakmice nije dobio ni minute.

Naravno, nakon utakmice španjolske je medije zanimalo zašto je Zidane ostavio Jovića na tribinama, a trener se prvo nasmijao i zatim je odgovorio na pitanje.

'Zato što sam ja trener i zato što ja donosim odluke,' jasan je bio Zidane.

Sljedeće utakmice bit će najbolji putokaz Joviću, jer sada je Mariano Diaz, nakon 60-tak sekundi dvoboja zabio gol Barceloni. Ako ga Zidane bude forsirao i u sljedećim dvobojima, jasno će biti da postizanje golova nije jedino mjerilo. Jer da je tako, onda bi nagradio i Jovića. A zanimljiv komentar dao je i Realov 'skaut' Manolo Romero, koji je otkrio igrača iz Dominikanske Republike.

'On je zahvalan dečko. Čvrsto stoji na zemlji iako je dostigao elitni nivo. Prije svega, on voli Real Madrid. Ne razumijem zašto Diaz nije dobivao više prilika, posebno dok je klub imao problema s efikasnošću'.

  • +10
La liga, Real Madrid - Barcelona Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN