Šarić u formi

Luka Dončić za povijest; u NBA-u ovo nikad nije viđeno, a on je to napravio dva puta

29.11.2023 u 08:51

Bionic
Reading

U košarkaškoj NBA ligi odigrano je u noći s utorka na srijedu osam utakmica, a junak večeri svakako je bio Slovenac Luka Dončić

U novoj pobjedi Dallasa, koji se s 121:115 bio bolji od Houstona, Luka Dončić ostvario je učinak od 41 koša (šut iz igre 15-29), devet skokova i devet asistencija.

No, usprkos pobjedi Dallas se nije uspio plasirati u In-season Tournamenta (NBA kupa).

No, iako nije ostvario triple-double učinak Dončić se još jednom upisao u povijest NBA lige jer nije imao niti jednu izgubljenu loptu.

Prema bazi NBA statistika u povijesti još nije zabilježeno u posljednjih 40 godina da je neki igrač ubacoi 40 ili više koševa, a da nema izgubljenu loptu. A Dončić je ovo takva već druga utakmica u sezoni. Čudesno!

Od ostalih utakmica spomenimo kako su Golden State Warriorsi poraženi na gostovanju kod Sacramento Kingsa sa 124:123, a kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Dario Šarić je za gostujuću momčad ubacio 10 koševa uz dva skoka i tri asistencije. Kako je Šarić igrao pogledajte OVDJE.

Najbolji igrač Kingsa bio je De'Aaron Fox s 29 poena, devet skokova i sedam asistencija, a Warriorse su po 29 koševa postigli Stephen Curry i Andrew Wiggins.

Za momčad iz San Francisca to je deseti poraz u 18 ovosezonskih utakmica pa su Warriorsi s učinkom 8-10 pali na deseto mjesto Zapadne konferencije.

Sacramento je ovom pobjedom došao do učinka 10-6, a osvojio je i prvo mjesto u skupini C grupne faze NBA kupa, za koji su se računale sinoćnje utakmice i kojima su određeni četvrtfinalni parovi.

U Zapadnoj konferenciji će se za plasman na Final Four u Las Vegasu boriti Sacramento Kings i New Orleans Pelicans te Los Angeles Lakers i Phoenix Suns, dok su u Istočnoj konferenciji četvrtfinalni parovi Indiana Pacers - Boston Celtics i Milwaukee Bucks - New York Knicks.

Četvrtfinalni dvoboji su na rasporedu 4. i 5. prosinca.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore